Řidič i cyklista vyvázli bez zranění. | foto: Policie ČR

Řidič srazil v Hluboké cyklistu a naboural do plotu, nadýchal 4,3 promile

  • 6
Přes čtyři promile alkoholu nadýchal řidič, který v Hluboké nad Vltavou srazil cyklistu a pak naboural do betonového plotu. Nikomu se naštěstí nic nestalo, škodu policisté odhadli na 60 tisíc korun.

Nehoda se stala v sobotu, kdy se do města sjely stovky cyklistů na podnik Kolo pro život. Ten měl zázemí ve sportovně-relaxačním areálu na okraji Hluboké, ale start hlavních závodů byl v centru na náměstí v 11 a ve 12 hodin.

Řidič v osobním vozidle havaroval v půl jedenácté. Jel ulicí Podskalí ve směru od centra k přístavišti.

„Tam pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a po odbočení vpravo k parkovišti srazil cyklistu a poté svou jízdu ukončil nárazem do betonového plotu,“ upřesnil policejní mluvčí Milan Bajcura.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

Při vyšetřování nehody policisté vyzvali řidiče k testu na alkohol a výsledek převýšil 4,3 promile. I po pár minutách se opakovaný test nelišil od prvního měření.

Policisté muži zadrželi řidičský průkaz. Způsobenou škodu předběžně stanovili na více než 60 tisíc korun. Řidič i cyklista vyvázli bez zranění.

24. února 2023