Zraněný řidič od nehody odešel, spolujezdec zemřel na místě. | foto: Policie ČR

Opilý řidič naboural do stromu a odešel, mrtvého spolujezdce nechal v autě

  • 30
Tragická nehoda se stala v noci na pondělí na Prachaticku. Opilý řidič tam naboural do stromu a odešel od nehody pryč přesto, že byl vážně zraněný. Spolujezdce, který srážku se stromem nepřežil, nechal v autě bez pomoci.

Třiadvacetiletý řidič ve Škodě Felicia jel po silnici ve směru z obce Houžná do Lenory.

„Z dosavadního šetření vyplývá, že pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a stavu vozovky a po projetí levotočivé zatáčky dostal smyk. Snažil se ho vyrovnat, ale vyjel vlevo mimo komunikaci, kde narazil do stromu,“ uvedla policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová.

Když přijela na místo policejní hlídka, byl ve vraku auta pouze pětadvacetiletý spolujezdec, který nehodu nepřežil.

„Utrpěl smrtelná poranění a zemřel ještě před naším příjezdem. Záchranáři mu už neměli jak pomoci,“ konstatovala mluvčí jihočeských záchranářů Zuzana Fajtlová.

Řidiče policisté vypátrali necelé dva kilometry od nehody, šel pěšky směrem k Lenoře. „Utrpěl mnohočetná povrchová poranění způsobená střepy skla, poranění ruky a hrudníku. Záchranáři mu poskytli přednemocniční péči a převezli ho do traumacentra v budějovické nemocnici,“ doplnila Fajtlová.

Ještě před transportem u něj policisté provedli dechovou zkoušku, která ukázala přes dvě promile alkoholu.

Přesné příčiny a okolnosti nehody dále zjišťují prachatičtí dopravní policisté a kriminalisté. Na vozidle vznikla škoda ve výši 20 tisíc korun. Silnice byla na téměř dvě hodiny uzavřená, policisté zajistili objízdnou trasu.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz