- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
co to je za nesmysl, oni snad lidi teď jí méně nebo jsou přímo hlady? Konzumace potravin je stejná, jen se přesunula jinam.
Taky si to nedovedu úplně vysvětlit, ale nákupní ceny zvířat od zemědělců opravdu výrazně poklesly. Např. býci z 49Kč/kg na 44. To je o 10 %
Hlavně se nám vrátilo na trh dovážené vepřové v cenách od 80 Kč/kg. Jako spotřebitel jsem rád, ale to je nereálná cena, tomu nemůže český zemědělec konkurovat.
Třeba bude místní pastevec býků konečně prodávat maso nám místním. Ruce mu utrháme.
Čemu se tu v diskuzi divíte? Restaurace a hotely, kteří odebírali kvalitní maso a brambory od českých farem neodebírali nic. A lidi co si vaří doma nakupují to akční Tricatelovo svinstvo anebo z dovozu v supermarketech.
To mi matematicky neštymuje. Pokud se maso nesní v hospodě, tak se sní doma? Jinak by to znamenalo: buď, že se lidé v restauracích přecpávají nebo že se tam spousta masa vyhodí.
Zemědělci sou zvyklí, at je neuroda nebo naduroda, vždycky to vyřešila nějaká ta dotace ;]
Turisty nikdo nemá rád, každý na ně nadává a mnozí mají z úpadku turistiky velkou radost. Nikdo si nepřipouští, že ekonomická chapadla jsou velmi dlouhá a dominovým efektem postihnou i jeho.
Tak bud jsou lidi lini a nevari a nebo to je cele nesmysl. Spis by to melo byt naopak. Ale priklonil bych se k prvnimu.
Nebo německé obchodní řetězce nakupují hodně z Německa i Polska.
Restaurace kupují tuzemské produkty? Odkdy? Vždyť se všichni chlubí, že používají maso z argentiny, atp.!
Budou muset "dobrovolně" vstoupit do vůdcova holdingu, aby přežili. Není nad nezištnou, pomocnou ruku v pravý čas. Vyjde to tak skoro zadarmo.