Diskuze

Po ledové sprše odvezla podchlazenou holčičku sanitka, dvojici hrozí vězení

Případem těžkého ublížení na zdraví čtyřleté holčičky se zabývá českobudějovický krajský soud. Obžalovaní jsou matka dítěte a její partner. Podle žalobce holčičku trestali dlouhým sprchováním studenou vodou, loni v dubnu ji podchlazenou musela odvézt do nemocnice sanitka, protože ztrácela vědomí. Dvojici hrozí 5 až 12 let vězení.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MC

Asi nejvíc mě dostává, že někdo po 3 měsících má dojem, že může vychovávat cizí dítě a matce to přijde normální, i když s tím třeba nesouhlasí a před soudem pak hází vinu na toho druhého.

0 0
možnosti
PP

Ach. Co je to za lidi?

Borca sprchovat studenou vodou hodinu, matku půl.

No a pár podlitin k tomu by zasloužili.

0 0
možnosti
LR

Nejmilejší, nejhodnější a nejroztomilejsi ...

Tak si pamatuji svou dceru ve 4 letech já. Nechápu ty lidi.

1 0
možnosti
GG

Nejmilejší, nejroztomilejší a nejneposlušnější a nejtvrdohlavější je ta moje, čerstvě čtyřletá!

Taky ty lidi nedokážu pochopit!

1 0
možnosti
IS

Nevidím problém se studenou vodou. Ale malé dítě půl hodiny? To mu fakt hráblo.

0 0
možnosti
KS

Mají seriózní zaměstnání....to je jako jaké? Nějaké kde stačí IQ tykve??

0 0
možnosti
ID

Ctu, ze to ubohe dite je jeste s matkou. Nebo to je mylka? Protoze jestli ne, je neco porad spatne.

0 0
možnosti

Tento pribeh mj. ukazuje, ze pokud se ke svym detem chovate jako ubohy zmetek, pak je slusna sance, ze z vasich deti vyrostou stejni ubozi zmetci jako jste vy sami. A budete se k nim chovat jako zmetek, pokud si budete myslet, ze dite musi byt poslusne a pokud neni, pak mu nalezi spravedlivy trest a ze jedine tak bude mit vase dite k vam respekt. Fyzicke trestani a sem patri i vsechno "davani na zadek", "naplacavani" apod. dite je ubohost a spohliva cesta ke komplexum.

1 0
možnosti
ID

Jsou tresty a pak jsou horsi tresty. Ja jsem z generace, ktera jeste dostavala na zadek a nijak me to neposkodilo, pokud trest byl rychly a spravedlivy. Mela jsem to radsi nez nekonecne kazani, ktereho se na mne dopoustela moje babicka. Ta jedina mela cas. :)

1 0
možnosti
Foto

Tady v krimi záložce se člověk dočte ledacos a téměř s klidem jde k dalšímu článku. Když ale dočítám článek se skřípějícími zuby, je něco špatně!! Jak by asi potrestal sám sebe za takovou brutalitu, když je zastáncem "tvrdší" výchovy!!! Viděl jsem hromady rozmazlených a uřvaných spratků, ale čtyřletá holčička 25 minut v ledové vodě? No tvl!!

5 0
možnosti
OR

O87n90d37ř31e80j 14R97e62a

17. 5. 2022 14:00

Já jsem otužilec a studená sprcha je můj rituál.... ale 25 minut? 8-o

Jinak trest studenou vodou mi přijde určitě vhodnější, než "na holou" apod. Navíc to pro dítě má i nějaký přínos (byť bych měl zase strach, že pak bude studenou vodu považovat za trest a nebude do ní chtít dobrovolně, k čemuž děti určitě plánuju dostat :-) ).

Ale takový trest by měl trvat maximálně desítky vteřin, rozhodně ne minut... desítky minut jsou už úplně mimo.

4 5
možnosti
MN

Sprchování studenou vodou může mít pro dítě následky, i když to provozujete chvíli. Některé dětmi skončí s fobií z vody, sprchy, nebo i horšími psychickými následky.

Doporučuje se maximálně omýt obličej dítěti studenou žínkou, pokud je v amoku vzteku a nemůže se nadechnout nebo zastavit.

Osobně tyhle výchovné metody považuju za barbarské.

4 0
možnosti