Diskuze

Sbírání slimáků je milosrdné, sůl drastická

Nalákejte slimáky na pivo, upijí se k smrti, radí jeden zahrádkář. Zkuste parazity, mám s nimi dobrou zkušenost, doporučuje jiný. Sbírat, sbírat, sbírat, nic jiného neplatí, nesouhlasí třetí. Co člověk, to jiná zkušenost a metoda. Které z nich jsou účinnější než jiné a jaká při nich hrozí rizika?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

olgar

24. 8. 2007 13:02
sůl na zahradě

Sůl se doporučuje na obypání zahonku kolem zatravněných, Jak sůl působí, když se odryje kraj zahonu?

0 0
možnosti

gagaryn

24. 8. 2007 11:50
***

Slimáci :-) 2

0 0
možnosti

wanous78

21. 8. 2007 12:46
Že by "dežaví"?

;-DMám pocit, že podobný(ne-li stejný) článek jsem už četl před 14-ti dny v příloze Léto jednoho nejmenovaného

celostátního deníku...8-o

0 0
možnosti

křupan

21. 8. 2007 13:20
Re: Že by "dežaví"?

Dežo ví ?

0 0
možnosti

cunik_1

21. 8. 2007 12:25
Nejlepší jsou smažený!!!

Nejlepší slimák je obalený v klasickém trojobalu a usmažený jako smažený sýr, potom má stejnou i konzistenci. Chuťově je takto výtečný. Ale upravovat se dá všelijak. Např. na čínu, přírodní řízek, pečený, aj. Pro gurmány je výtečný i syrový. Před snězením je ho však třeba posolit, jelikož jinak nemá valnou chuť. Po posolení a asi minutovém rozležení je výtečný. Takže neváhejte a vyzkoušejte!!! Je to zaručené a vyzkoušené!!!

0 0
možnosti

petrmalyx

22. 8. 2007 1:00
Re: Nejlepší jsou smažený!!!

Oblibenou specialitou je take slimak na panvi s jarni cibulkou, cesnekem, olivami a mandlemi. Popripade jednohubky s rohlikem, maslem, okurkou, tretinou slimaka a trochou kaviaru (tesco, 17,90)

Moje oblibene je pak slimaci fondue.

Specialne pro navstevy: recept nasich babicek "domaci cokoladova pralinka s prekvapenim." Servirujeme az pote, co nam navsteva odevzda dary.

0 0
možnosti

gagaryn

21. 8. 2007 10:51
***

Je třeba se naučit pokory a žít v souladu s přírodou, ničehož nezabíjejte, nepostřikujte. Možná vám letos slimáci zničí zahradu, ale příští rok třeba ne.R^

0 0
možnosti

cufir-mufir

21. 8. 2007 11:36
Re: ***

Ja a moje prirucni motyka, zijeme se slimaky v souladu... oni lezou na zahradku a ja provadim deleni... zadny uz neodleze,je zpracovan jako hnojivo R^

0 0
možnosti

křupan

21. 8. 2007 10:39
Já slimáky žeru.

Ale napřed je šetrně zašlápnu. Nejsem hovado...

0 0
možnosti

rh2

21. 8. 2007 11:11
Re: Já slimáky žeru.

A jsou dietní když si je necháš po jednom lízt do huby.

0 0
možnosti

gumidos

21. 8. 2007 9:47
Tak je to správné

 Lepší je proto plže do své zahrady vůbec nepustit - říká autor. Mě se to taky osvědčilo - napsal jsem cedule ZÁKAZ VSTUPU SLIMÁKŮM a bylo to v pohodě. Ale cedule musí mít rozměr minimálně 60 x 80 cm a velikost písma minimálně 140 a musí být osazeny po 5 metrech. Jinak Vám tam ty svině polezou pořád a budou se vymlouvat, že si ničeho nevšimli. Pokud uděláte cedule ve správné velikosti, problém je vyřešen, ale zase Vám tam polezou šneci. Ti vyžadují zásadně kruhové cedule s vyobrazením šneka, který je orámován červenýk kruhem a černě přeškrtnut (obdoba zákazu vstupu chodců). O krtcích zase příště....;-D

0 0
možnosti

cufir-mufir

21. 8. 2007 9:23
Hlistice

 Jak me tu bylo jiz odborne vysvetleno, tak se delim dal:

Nemaslug - Parazitické hlístice Phasmarhabditis hermaphrodita Mikroskopické hlístice aktivně vyhledávají slimáky a pronikají do jejich těla. Když se tělo slimáka začne rozkládat, nová generace hlístic opustí napadeného slimáka a vyhledává dalšího. Slimák po napadení přestane do 3 až 5 dnů žrát a během dvou týdnů po aplikaci pod zemí uhyne. Kde: ve skleníku i venku, na zelenině i na okrasných plodinách Kdy: v době výskytu slimáků, venku od března do října u zastřešených kultur prakticky po celý rokříjna Podmínky: při teplotě substrátu nad 12 °C, optimální teplota substrátu je 15 – 25 °C

Balení: 5 mil. na 10 m2, nebo 50 mil. na 100 m2 Ředění: 1- 2  litry vody na m2 Skladování: 1 měsíc, v originálních uzavřených obalech ve tmě při teplotě + 5 °C. Hlístice nesmí zmrznout. http://www.biocont.cz/zelenina.html#Slim%E1ci

0 0
možnosti