Diskuze

Kvůli sporným pozemkům pro nový fotbalový stadion se Brno obrátí na soud

Spor Brna s podnikatelem Liborem Procházkou o pozemky za Lužánkami se po výměně vedení magistrátu přesune před soud. Město chce v lokalitě v budoucnu postavit nový moderní fotbalový stadion.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TT

Jo, král Ubu chtěl ve stylu svýho šéfa udělat z veksláka miliardáře. :-P

1 0
možnosti
MK

To je ale blábol. Pozemky patří městu. Sporné je pouze vlastnictví staveb na těchto pozemcích. Ale jelikož se jedná vesměs o veřejné komunikace, tak je úplně jedno komu ten asfalt patří. Naopak, kdyby město chtělo a po panu Procházkovi důsledně vyžadovalo dodržování zákonů, tak už dávno ty bezcenné stavby daroval státu.

3 0
možnosti
TN

Je to nutné konečně dořešit, ale fotbalový stadion Brno už (dávno) nepotřebuje.

6 1
možnosti
TT

Taky bych řekl, že by bylo vhodnější za zlomek peněz než na mega stadion vybudovat pár plácků na čutání a podpořit nějaké klubíky pro mládež. Potom - možná - jednoho vzdáleného dne - by začal být nový stadec zajímavý.

1 1
možnosti
MI

M27i16l39a48n 75I73l14l88e39k

6. 12. 2018 10:44

Nadpis clanku je spatne umyslne? Pozemky vubec sporne nejsou, jak se pise hned na zacatku clanku.

3 1
možnosti
IH

I13v76a53n 32H34o81l87a86s

6. 12. 2018 12:14

To, že není sporné vlastnictví pozemků, neznamená, že je titulek špatně. Kolem pozemků se totiž evidentně spor vede (byť ne o vlastnictví).

0 0
možnosti
MB

Víte, co je vtipný? Že pak i sami píšete, že se nejedná o pozemky (jejichž vlastníky si i průměrná opice může zjistit za tři minuty na stránkách katastru), ale o ty "stavby". Faktem zůstává, že tohle se již řešilo před x lety a mistr Procházka nebyl ani po x urgencích schopen soudu určit, vlastnictví kterých laviček a dalšího mobiliáře si vlastně nárokuje. Tudíž by mělo následovat to, že se označí za černé stavby, zkourá se to a nazdar. Dávat mu za tohle baráky za 250+ míčů by byla prasárna největšího kalibru.

14 0
možnosti
PB

15 roků soudních tahanic už máme za sebou a nic to nepřineslo. A tak si místo jednání a dohody dáme dalších pár roků soudních pří. Skvělý nápad! Já bych navrhoval, aby se naše město Brno všech svých pozemků v této lokalitě zbavilo a nabídlo je ve veřejné dražbě nejvyšší nabídce. Však oni se noví majitelé, ohledně těch zbylých sporných pozemků, spolu rychle domluví. Protože jim jde o společnou věc: maximalizace zisku. A toho lze dosáhnout co nejrychlejší výstavbou stovek bytů. Ty v Brně akutně chybí. A stadion si můžeme postavit jinde a rozhodně rychleji, než propálit další roky v soudní při. Ta ostatně také nebude zadarmo. A zaplatíme ji my, daňoví poplatníci.

2 3
možnosti

super nápad. Prodat všechny pozemky a pak nepostavíš ani lavičku

4 0
možnosti