Hasiči varují před vypalováním zakázaným vypalováním trávy a před odhazováním...

Hasiči varují před vypalováním zakázaným vypalováním trávy a před odhazováním nedopalků. | foto: HZS Jihomoravského kraje

Při požáru trávy na Brněnsku zemřel člověk, oheň zastavil provoz na železnici

  • 4
Při požáru u Sokolnic na Brněnsku zemřel v pátek odpoledne člověk. Hasiči našli tělo muže při zásahu u hořící trávy nedaleko železniční trati. Zatím nic nenasvědčuje cizímu zavinění, řekl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Je možné, že muž vypaloval trávu, jde o častou příčinu požárů v posledních týdnech. Plošné vypalování trávy je v Česku zakázáno zákonem, hrozí vysoké pokuty.

Hasiči vyjeli do Volejníkovy ulice na okraji Sokolnic krátce před 16:00. Zpočátku se zdálo, že jde o běžný požár porostu. Při hašení ale našli tělo, uvedl mluvčí hasičů Filip Venclovský. Událostí se dál zabývají také policisté.

Kvůli události bylo nutné dočasně zastavit provoz na železniční trati Brno-Přerov v úseku mezi Chrlicemi a Sokolnicemi. Integrovaný dopravní systém na twitteru informoval o zavedení náhradní autobusové dopravy a varoval před zdržením některých vlakových linek.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,