Požár trafostanice odřízl na jihu Moravy 360 domácností od elektřiny

  • 1
Zhruba 360 domácností bylo bez elektřiny po odpoledním požáru trafostanice v Mikulčicích na Hodonínsku. Oheň se podařilo uhasit za necelé dvě hodiny s pomocí oxidu uhličitého. Dodávky proudu se daří postupně obnovovat.

Hasiči přijeli k požáru trafostanice kolem půl třetí odpoledne. „Při příjezdu stoupal z objektu hustý dým. Kvůli bezpečnosti bylo nutné počkat na příjezd pracovníků společnosti Eg.d, kteří trafostanici odpojili od sítě, poté začala likvidace požáru pomocí oxidu uhličitého,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Štěpán Komosný.

Trafostanice stojí samostatně a je obklopená betonovou plochou, nehrozilo tedy, že by se požár rozšířil. Příčina požáru zatím není zřejmá. Část obce byla kvůli požáru bez proudu.

„Bez proudu byla více než polovina obce. Jednalo se asi o 360 odběrných míst,“ sdělil mluvčí společnosti Eg.d Roman Šperňák s tím, že technici již prozkoumali rozsah škod a zhodnotili, že do nedělního večera se podaří poničené rozvaděče opravit.

Dodávky se již částečně podařilo obnovit s pomocí ostatních trafostanic v obci, do večera by měli mít proud zase všichni obyvatelé obce.

,