Požár kamionu v dopravním omezení na 170. kilometru dálnice D1 u Domašova uzavřel provoz v obou směrech. Policisté dopravu odklání, tvoří se kolony. (19. června 2021) | foto: HZS Jihomoravského kraje

Dálnici D1 uzavřel požár kamionu na sedm hodin, tvořily se kolony

  • 8
Požár kamionu, který začal hořet v úseku s dopravním omezením na 170. kilometru D1 u Domašova ve směru na Brno, v sobotu ráno zcela zastavil dopravu na dálnici. Kvůli dopravnímu omezení bylo nutné ji uzavřít, aby hasiči mohli oheň zlikvidovat, uvedli mluvčí jihomoravských hasičů a policistů. Obnovit provoz se podařilo po sedmi hodinách.

„Požár byl nahlášen v 06:31, hořel kamion převážející součástky. Dálnici bylo nutné uzavřít, hasiči na dálnici museli najet v protisměru. Když se na místo dostali, byl celý kamion v plamenech. Oheň se podařilo zlikvidovat v 08:09, vrak ale bude muset z dálnice odstranit specializovaná firma,“ uvedl mluvčí hasičů Jan Dvořák.

Operační středisko hasičů na místo vyslo devět jednotek ze dvou krajů.

Řidič kamionu žádná zranění neutrpěl. „Nebyli jsme na místě, nebylo nás potřeba,“ řekla iDNES.cz krajská mluvčí záchranné služby Michaela Bothová.

Uzavírka komplikovala dopravu. V obou směrech se utvořila kolona vozidel. Směrem na Prahu se vozidla podařilo z dálnice dostat po deváté hodině dopoledne. Následně bylo umožněno dálnici opustit i řidičům, kteří uvázli ve směru na Brno. Kvůli omezení to bylo komplikované.

Policisté auta posílali na objízdnou trasu u Devíti křížů a Ostrovačic přes Říčany, Říčky a Domašov. V obou směrech byla objízdná trasa přetížená. 

„Vyšetřování probíhá, pravděpodobnou příčinou je technická závada,“ řekl iDNES.cz  Bohumil Malášek.

Komunikace po požáru dle něj není v ideálním stavu, přesto je nyní průjezdná oběma směry plně. Je tam dovolená maximální rychlost 80 km/hod.

,