(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Anna Vavríková, MAFRA

Opilé řidičce sebrali průkaz, taxíkem se dala odvézt k autu a jela dál

  • 11
Ani odebrání řidičského průkazu neodradilo opilou ženu od úmyslu dokončit svou jízdu. Když opustila služebnu policistů, kteří ji ve Slavkově u Brna kontrolovali, nechala se taxíkem odvézt zpět ke svému odstavenému autu a znovu usedla za volant. Brzy ji však opět zastavila další hlídka.

Na podezřele jedoucí ford, který měl problém se udržet na silnici, upozornil policii v úterý před desátou večer řidič, který cestoval po silnici I/50.

Policisté vozidlo zastavili ve Slavkově u Brna, mladá řidička při kontrole nadýchala tři a půl promile alkoholu.

„Přiznala se, že pila před jízdou alkohol a vzala na vědomí, že policisté jí zadrželi řidičský průkaz, že nesmí dál řídit auto a zajistit si, aby někdo její vůz i ji samotnou dopravil domů,“ sdělila policejní mluvčí Alena Musilová.

Když však žena vyšla z bučovické policejní služebny, nechala se odvézt taxíkem zpět ke svému autu, sedla za volant a zamířila domů do okresu Uherské Hradiště.

Její cestu ovšem v Bučovicích opět přerušili policisté. „Tentokrát však již vozidlo nechali tvrdošíjné šoférce odtáhnout firmou na záchytné parkoviště. Žena je podezřelá z ohrožení pod vlivem návykové látky,“ podotkla Musilová.