Diskuze

Na brněnském Úvoze je vzduch jako u hutí na severu Moravy

Podzim už se jižní Moravě ohlásil a kvůli inverzi bude v některých městech kraje i horší ovzduší. Lidem, kteří bydlí v Brně poblíž Úvozu nebo Svatoplukovy ulice, kde projíždí tisícovky aut denně, se tak bude dýchat podstatně hůř.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Barbucha_the_bearspook

2. 10. 2009 23:40
Úklid

Úklid je největší problém. Málo se uklízí, Brno patří k nejšpinavějším městům. Nikdo nekontroluje špinavá auta ze staveb. Okružní komunikace se snad čistí jen na jaře a na podzim. Blokové čištění přes prázdniny neexistuje. Výfukové plyny jsou to poslední.

0 0
možnosti

yamasan

2. 10. 2009 14:37
Kde je chyba ?

Podle stránek ČHMÚ se prachové částice na měřící stanici Úvoz vůbec neměří, tak by mě zajímalo, kdo si ty údaje vymyslel - idnes nebo ČHMÚ...neškodil by odkaz na skutečně naměřené hodnoty, když něco tvrdím v článku, ale to bychom po autorovi chtěli asi moc.

0 0
možnosti

bludickan

2. 10. 2009 12:34
doprava

No, já jsem chodila po Úvoze na Úvoz do školy.

Pravda, osobáků jezdilo méně, ono jich taky bylo míň, ale provoz tam byl horší než dnes, jezdilo tam plno kamionů, které jsou přece jen z centra Brna odvedené pryč. 

A taková Královopolská, ta taky stála za to.

0 0
možnosti

Malinade

2. 10. 2009 10:58
.

Tohle je fakt smutný fakt. A nejde jen o Úvoz, ono projít se kolem páté odpolední kdekoliv kolem centra, se rovná pomalé sebevraždě udušením. Ulice nacpané auty, v každém jeden člověk, to jsou ty naše výdobytky moderní doby, kdy v zájmu luxusu zabíjíme sami sebe. Je pěkné, jak námi volení zástupci umí krásně mluvit o řešeních, ale proč se stále nic neděje? A je úplně jedno, ke které straně patří řiě, které se právě hřejí na radnici v největším počtu. Na 14 měsíců uzavřou hlavní tepnu Brna a ve finále se ani neudělá cyklostezka, což je v Brně obecně problém. Vybudovat za městem odstavná parkoviště a zkvalitnit a zvýhodnit MHD spolu s mýtným za každé auto, vjedoucí do města, i to je možná cesta. Nechci se tu dusit a zároveň se bát o svůj život když vytáhnu kolo! Já se snažím žít slušně!

0 0
možnosti

Agent Přisluhovač v exilu

2. 10. 2009 11:10
Re: .

Tak zrovna na Husově by byla cyklostezka tragická - pravda, nějakej papaláš by mohl střihnout pásku a pohovořit o rozvoji cyklistiky, ale na tuhle ulici se to prostě nehodí. Ale obecně souhlas.

0 0
možnosti