Diskuze

Z Dallasu bude znovu Moskva. Brněnské lodi vrací podobu z 50. let

Do původní podoby z 50. let se vrátí brněnská loď známá pod jménem Dallas, která je od roku 2013 technickou kulturní památkou. Po kompletní renovaci, která probíhá od letošního jara, vypluje na přehradu příští rok v létě. Vrátí se jí také původní jméno Moskva.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VM

Jestliže si stát udělal z lodi technickou památku, tak předpokládám, že se na její renovaci bude významně podílet i finančně. Marně o tom hledám nějakou zmínku v článku.

1 0
možnosti
MS

Tak když je to technická památka , tak se třeba musí vrátit k původnímu názvu. Pamatuji že byly lodě Moskva , Kyjev , Bratislava. To byly ty velké. Ty malé se jmenovaly Brno , Pionýr , Úderka. A ještě byly 2 malé zásobovací lodě v barvách n.p. Pramen.

2 0
možnosti
MK

Ještě by mohli přejmenovat nějaké lodě na Indra nebo Kolder.:-(

1 3
možnosti
Foto

Škoda, že už se do ní zřejmě nebude dát nastoupit ze zastávky Osada, kterou příští rok mají zrušit.

2 0
možnosti
MV

Oprava lodi je opravdu obdivuhodná a záslužná, zejména proto, jak se píše, že ji postavili svépomocí nadšenci zaměstnanci. Jen jsem se pobavil tím návratem k původnímu názvu, který považují za správný, ale dokazující přesně to , co je pro tuto zemi typické a tím myslím to naše "kde zdi ke zdi". Opravený přístav DPMB je moc pěkný, jen škoda, že cestou k němu procházíte ulicí, která připomíná "kolotočářskou" architekturu a která celou původní romantiku přehrady doslova převálcovala.

8 0
možnosti
RM

Škoda, že to není na titulce, šel bych si udělat popcorn;-D

0 0
možnosti