Devatenáctiletému řidiči proletěl autem led z protijedoucího nákladního vozu....

Devatenáctiletému řidiči proletěl autem led z protijedoucího nákladního vozu. Prorazil čelní sklo, naštěstí jen lehce zavadil o hlavu řidiče, částečně zůstal na zadním sedadle a zbytek vyletěl zadním sklem. | foto: Policie ČR

Kus ledu z náklaďáku prosvištěl autem, o hlavu řidiče zavadil jen lehce

  • 82
Velké štěstí měl devatenáctiletý řidič, jehož vozem proletěl kus ledu uvolněný z protijedoucího nákladního vozu. Led prorazil čelní sklo auta a jen lehce zavadil o hlavu šoféra. Událost se stala mezi obcemi Kuchařovice a Suchohrdly na Znojemsku.

Nehoda se stala v pondělí před polednem, policisté nyní pátrají po řidiči nákladního vozu. 

„Led doslova proletěl kabinou Volkswagenu Golf. Prorazil čelní sklo, naštěstí jen lehce zavadil o hlavu řidiče, částečně zůstal na zadním sedadle a zbytek vyletěl zadním sklem,“ uvedla policejní mluvčí  Lenka Drahokoupilová. 

Řidič nákladního vozu podle policistů možná ani neví, co se stalo. 

„Pokračoval v jízdě dál, pátráme po něm. Na osobním autě vznikla škoda, kterou odhadujeme asi na patnáct tisíc korun. Řidič utrpěl lehké zranění. Po ošetření v nemocnici ho lékaři propustili do domácího léčení,“ řekla ještě Drahokoupilová.

Zároveň zdůraznila, že za neodstranění ledu z vozu hrozí řidiči na místě až dvoutisícová pokuta. Pokud se policistům podaří šoféra nákladního vozu najít, předají případ Městskému úřadu ve Znojmě.