Diskuze

Deník Ukrajinky: Když si večer lehnu do postele, přichází na mě smutek

Oksana Černij pochází z Volyňské oblasti. Do Česka přijela se svou maminkou, synem, dcerou a dvěma vnuky 4. března. Je jednou z žen, kterým na iDNES.cz vychází deník o posledních dnech na Ukrajině a životě v českém azylu. V jedenáctém dílu popisuje příběh přeživší dívky z Mariupolu a sama dává velmi najevo své negativní emoce směrem k Rusku.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J42a11n 68G46ü13t55t59n38e78r

30. 5. 2022 12:19

Tento článek je čirá propaganda:

ta paní utekla z Volyně. Volyně je na západě Ukrajiny, kde se nebojuje. Jediné, co je k tématu války schopna nabídnout, je pouze zprostředkovaný příběh jakési anonymní Iriny z Mariupolu, který může či nemusí být pravdivý.

Mimoto se ve svém textu dopouští dehumanizace: "Pokrytecký, laciný, arogantní dobytek. Nekontrolovaná patogenní fauna, infekce tohoto světa ." Poslankyni Karlu Maříkovou za slova o invazivních druzích PSP k trestnímu stíhání nevydala, ale v tomto případě by výkonu "spravedlnosti" němělo nic překážet.

3 0
možnosti
OC

Tuhle ženskou bych tedy nechtěl mít za sousedku...

2 0
možnosti

Nic ve zlém, ale některé nelogičnosti dopad deníku možná trochu snižují. "...ale z ulice jsme slyšeli ruské vojáky. Hned vedle nás totiž skladovali techniku." A potom jim předal přes okno tašku s jablky a pečivem "Asi někdo z našich vojáků." Potom třeba, že " Pohřbívali se jen Ukrajinci, Rusy nechali ležet na ulici." Ale nevíme, kdo to pohřbívání řídil, jestli Ukrajinci, nebo Rusové? Dále třeba ty elity "Ruská elita jezdící v německých autech a oblečená v luxusním italském oblečení mnoho let vyprávěla hodně zajímavých..." ale o ukrajinských elitách ani zmínka, přitom je veřejným tajemstvím, že po získání samostatnosti se ukrajinské politické špičky snažily hlavně o osobní zbohatnutí, ale moc se nedbalo na Rusko, coby nebezpečného velkého bratra. Ani nyní nevíme, jak pomáhají ukrajinští oligarchové. No ale dobře, je to deník prosté ženy, takže asi je to třeba brát takhle, a že se Rusové dopouští velkých zločinů, to je taky pravda.

8 0
možnosti
ZB

Ten deník přestal fungovat. Na začátku to mělo smysl. Byla to výpověď o tom, jací lidé přišli a jak tu žijí. Teď je to čirá propaganda. Souhlasím, že ty příběhy jsou šílené a staly se.

Jenže to nejsou autentické příběhy, vypravěček. A tak do deníku úplně nepatří. V každém případě pro mně tahle rubrika co mně z počátku zajímala, přestává mít smysl.

9 4
možnosti
JJ

Je šílené co se děje a je ještě šílenější kolika lidem je to úplně fuk a myslí jen na svůj teřich...

6 6
možnosti
ZB

Každého věc o co se stará. Nevím proč máte potřebu to hodnotit. Rv

3 6
možnosti