Diskuze

Brno chystá nové podjezdy pro cyklisty, těm se často pletou pod kola chodci

Představitelé Brna loni v září po dvaceti letech slibů a plánů slavnostně otevřeli na páteřní cyklostezce podél řeky Svitavy podjezd pod čtyřpruhovou Hladíkovou ulicí. Město nyní chystá další investice, které cyklistům usnadní jízdu. Podle spolku Brno na kole se na páteřních trasách ve městě nachází šestnáct problematických míst.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Jsem zvědat, jak bude vyřešen pro cyklisty Tomkáč.

0 0
možnosti
LD

Dnes ráno mě pobavil šílenec na kole na VMO Tomkovo náměstí. Vjel přímo do cesty se zakazovou značkou a dokonce musel dvakrát objet plotové zábrany.

1 0
možnosti
PL

P51e55t37r 54L14u85k36á37š

24. 1. 2023 12:20

Hodně by pomohla taková trapná věc na řídítkách - zvonek.

3 0
možnosti
DN

Ten maj přece "jen" dětský kola...

0 0
možnosti
LP

jelikoz ma drtiva vetsina cyklistu i ridicak, tak je uplne zbytecne se hadat, kdo je horsi. jak na kole tak i za volantem. jsem nikdy nepochopil ten rozsireny nazor, ze se jezdi bud na kole a nebo pouze autem

1 0
možnosti
TT

To je právě ono, že si ti dnešní cyklisti přenášejí svoje asociální točvolantské zvyky na řidítka.

0 0
možnosti
BG

Za podjezd pod Hladíkovou ulicí jsem fakt rád, nebylo to tam bezpečné. Kdyby tam byl aspoň povrchový přechod, tak by se to dalo.

Co se týká chodců, jsem maximálně ohleduplný a pokud možno mezi ně nevjíždím, pokud nejsem v centru. I když je pravdou, že někteří umí překvapit. S auty je to horší, řidiči jsou nevyzpytatelní a zákeřní a necítím se na silnici mezi nimi bezpečně.

2 1
možnosti
TT

Na to mám jednu radu: vzít v potaz i pořádnou okliku a nějaký ten kopec, aby se člověk lavinám pixlí vyhnul.

0 0
možnosti
DN

Cyklistům se pletou pod kola chodci....

Cyklisty ohrožují auta....

A ty chudinky cyklisti se nikomu nepletou, nikoho neohrožují.

6 5
možnosti
PM

No tak zrovna na páteřní cyklostezce se očekává, že tam budou jezdit cyklisti. A že se na cyklostezce nebude nikdo jiný plést.

Kdyyb byl článek o plánovaných opatřeních na dálnici, kde se autům pletou pod kola chodci, taky byste kveruloval, proč se na dálnici naopak auta nepletou do cesty chodcům? Asi ne.

7 0
možnosti
KF

K41a72r91e49l 42F35a75j24t

24. 1. 2023 8:43

" ... těm se často pletou pod kola chodci" ... a hned na dvou fotkách máte cyklisty v částech vyhrazených pro chodce. Ono totiž nejen, že je někdy s "údivem" jak jezdí po silnici a pohříchu i po chodníku, ale velká část ani netuší jak je značená cyklostezka a jak mají jezdit po ní. A vůbec nejlepší jsou ti, co jezdí bez ohledu na to, který typ komunikace to je, zásadně tam kam je přední kolo navede, aby to měli co nejkratší.

10 1
možnosti
TT

No, jestli mluvíš o cyklopruzích, jak jsou na Štefánikové, po těch bych neujel v životě ani metr. Až se budu chtít sebezabít, skočím pod vlak, tam nehrozí, že bych byl jen zmrzačen.

1 0
možnosti
MS

Cyklistům se pletou pod kola chodci? Tak to slyším prvně. Odjakživa jsou to cyklisti, kteří se někde motají. Chodcům pod nohy, řidičům pod auta.

9 5
možnosti
Foto

Tak ono vést frekventovanou cyklostezku přes chodník u autobusové zastávky je asi jako vést dálnici skrz pastvinu pro krávy. To by řidiči prskali, kdyby museli vystupovat a odstrkovat krávy, místo plynulé jízdy. A to je ještě rozdíl v tom, že pro opakované rozjetí nepotřebují vlastní svaly, jen šlápnou na plyn...

6 0
možnosti
MP

Na baskické Bilbao nemáme, tam už mají i na cyklostezkách kruháče...

2 0
možnosti
MH

Brno na cyklisty hází vidle. Viz. podjezd pod Hladíkovou. Ale řešit Kaštanovou za současného stavu povrchu je naprosto zbytečné.

1 0
možnosti