Diskuze

Tresty ani škubání vodítkem nefungují, myslí si odborník na výchovu psů

Cvičení se psem bývalo pro Pavla Bradáče z Brna koníčkem, dnes jezdí po celé republice a pomáhá lidem, kteří mají problémy s výcvikem nebo chováním psů. Podle Bradáče je lze řešit jednoduše i bez zvýšení hlasu nebo zdvižené ruky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Asi se k pánovi přihlásím a jsem zvědav jak otočením zády k našemu bíglovi ho odnaučí sežrat na co přijde a v lese nebo na louce se v totálním tranzu vydat za zachycenou stopou nějakého zajíce.

0 0
možnosti
MS

Lepší by bylo vychovávat ty nevychované rozežrané čoklaře nerespektující nic a nikoho...:-P

1 0
možnosti

Přijde mi, že většina dnešních majitelů psů není mentálně zralá ani na to starat se o plyšáka, natož o skutečného psa. Problém psů je potřeba řešit legislativně, zásadním omezením jejich počtu, nikoli osvětou, jak psa vychovat, protože na tu zareaguje jen zlomek lidí a ani to není žádná sláva, protože pes nakonec pojde a všechno to úsilí vyjde vniveč. Psi nám důchody nezajistí. To úsilí je třeba věnovat k přesvědčování politiků, aby v oblasti vlastnictví psů zavedli tvrdé restrikce, poplatky a tresty, aby tady normální člověk homo sapiens zase mohl důstojně žít a nemusel se podřizovat chování a navykům psů.

2 4
možnosti
HK

Důchody nám nezajistí ani postižení, tak je utratíme??

Máš teda názory....

1 1
možnosti

Můžeme se tady do nekonečna přít o to, jestli psa pusinkovat, hladit, spát s ním v jedné posteli, jíst ze stejné misky, nosit ho v náručí, otáčet se k němu zády, škubat mu za vodítko (pokud už mu ho páníček vůbec nasadí, což dnes skoro nevidím), sprostě na něj řvát, kopat ho (to vše už jsem viděl), chodit pořád na cvičák.....

Klíčová otázka je: PROČ??? Proč naše úsilí v tak masovém měřítku věnovat a marnit pro něco tak bezcenného jako je pes? Okolo nás je spousta jiných oblastí, kterým bychom se měli intenzivněji věnovat. Vymíráme, rezignujeme na udržování přirozených sociálních kontaktů, na své okolí, na své vlastní ukotvení, tradice a existenci. Místo toho utíkáme k soužití se psy. Asi proto, abychom si navodili iluzi příjemně stráveného času, zatímco hodiny neúprosně odpočítávají poslední roky této zdegenerované "civilizace".

2 4
možnosti
MV

A co užitečného děláš ty, mistře světa v kecání kravin na idnesu?

0 0
možnosti
MK

Zajimave - psi expert Desensky radi presny opak. V TV tam ucil pana trhat voditkem, az coklik na konci letal jak opicka na gume.

0 0
možnosti
MV

Co je zajimaveho na tom, ze maji dva experti na jednu vec rozdilny nazor? Ja treba mam pocit, ze vylozene pozitivni motivace u psa nefunguje, pokud s nim nejste 24/7.

0 0
možnosti
MB

Není pes jako pes, měl jsem tři psy. Byli všichni stejná rasa, knírači, povahově však naprosto odlišní, na jednoho platila jen přísnost, jiný byl prostě mazel a ten přístup musel být ke každému jiný. Je to jako u lidí, každý chce individuální přístup a pak je to radost s takovým psem žít.

14 0
možnosti
HK

Presne tak, kazdy pes vyzaduje individualni pristup. R^

2 0
možnosti