Uzel: Nic už mě nepřekvapí

  • 22
Za něco málo přes hodinu zvládl při on-line rozhovoru se čtenáři iDNES sexuolog Radim Uzel na šest desítek odpovědí. "Nic mě už nepřekvapí," přiznal. Potěšilo ho, že otázky nebyly vulgární, že všichni byli i při intimních dotazech maximálně otevření. Dokonce padl i návrh, aby kandidoval na prezidenta. "Ano. Už jste v České republice třetí nebo čtvrtá, nepočítám-li svou manželku. Obávám se, že tento počet hlasů ke zvolení nepostačí," odpověděl s vtipem sobě vlastním.

Odpovědi Radima Uzla najdete zde!

S šarmantním sexuologem a dlouholetým popularizátorem svého oboru Radimem Uzlem lze otevřít leckteré tabu a nebudete si připadat hloupě. Umí být shovívavý i vtipný, proto je oblíbenec dam. A protože pochopitelně sympatizuje se slabostmi mužů, berou ho i pánové. Je miláčkem médií, které ho za vtip a pohotovost odměňují nejedním lechtivým pořadem.

Dvaašedesátiletý Radim Uzel je původem z Ostravy. V Brně absolvoval lékařskou fakultu Masarykovy univerzity. Kromě praxe, které se věnoval v devadesátých letech především na půdě pražského Ústavu péče o matku a dítě, a která ho zviditelnila jako gynekologa a sexuologa, se profiloval také jako publicista a politik.

Spoluzaložil a řídil Společnost pro plánování rodiny a sexuální výchovu a začátkem devadesátých let stál u zrodu strany NEI (Nezávislá erotická iniciativa), za níž byl dokonce členem Zastupitelstva hl.m. Prahy.

Vydal celou řadu odborných publikací týkajících se reprodukční medicíny, poruch plodnosti, plánovaného rodičovství, antikoncepce a sexuální výchovy. Píše do novin i časopisů, pravidelně odpovídá na dotazy čtenářů, často bývá hostem televizních i rozhlasových pořadů.

Oženil se v šestadvaceti letech, má dceru a jeho žena se jmenuje Helena.