ilustrační foto

ilustrační foto | foto: Martin Veselý, MAFRA

Všechno je jinak! Lvice půjdou na Nymburk, Žabiny na Trutnov

  • 1
Několik posledních týdnů se basketbalistky Sokola Hradec Králové připravovaly na to, že ve veledůležité úvodní sérii play off - té čtvrtfinálové - se utkají s brněnskými Žabinami. Oprávněně, protože vše směřovalo k tomu, že v boji o semifinále na sebe narazí právě tato dvě družstva. Jenomže závěrečné kolo základní části Ženské basketbalové ligy postavilo tyto předpoklady na hlavu. Své poznatky o soupeři tak mohou Lvice nyní předat svým největším rivalkám z Trutnova!

Konečné řešení je takovéto: ve čtvrtfinále Lvice jako pátý tým tabulky nastoupí proti čtvrtému Nymburku, výhodu prvního domácího zápasu i případného pátého bude mít soupeř. Při shodném počtu výher a proher v základní části o tom rozhodla lepší bilance vzájemných zápasů. Zatímco Hradec na domácí palubovce Nymburka v Karlových Varech prohrál 80:101, v Hradci jej udolal „jen“ 62:55.

Šestý Trutnov narazí na nakonec třetí Žabiny a ač nebude v sérii favoritem, bez šancí také není, byť oba zápasy základní části vyzněly pro brněnský celek. Zbývající dvojice tvoří USK Praha se Slovankou Mladá Boleslav a KP Brno s pražskou Slavií.

Čtvrtfinále začne prvními zápasy ve středu 13. března, avšak u série mezi Žabinami a Trutnovem je možné, že termíny budou jiné, protože brněnské družstvo na konci uvedeného týdne čeká finálový turnaj Evropské basketbalové ligy.

Avšak i hradecké Lvice si zahrají finálový turnaj, ale o týden dřív a půjde o Český pohár. Hrát se bude v Karlových Varech, Hradec v semifinále narazí na Slavii a ve finále může dojít i na Nymburk.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž