Boston se na Floridě už podruhé rozhádal. Griffin se dočkal své msty

  5:44aktualizováno  19:04
Boston opouští Floridu jako horší tým, po Miami podlehl také v Orlandu. Těsnou prohru basketbalistů Celtics 103:105 na palubovce Magic neodvrátil finální nápor. Hned po závěrečném hvizdu se Kyrie Irving vyčítavě pustil do Gordona Haywarda. Blake Griffin dovedl Detroit k výhře na proti LA Clippers 109:104, svému bývalému týmu nastřílel 44 bodů a byl nejlepším střelcem sobotního programu v NBA.
Blake Griffin z Detroitu se právě trefil proti LA Clippers.

Blake Griffin z Detroitu se právě trefil proti LA Clippers. | foto: Kelvin Kuo-USA TODAY SportsReuters

Boston si odváží z Orlanda těsnou porážku a špatnou náladu. Už v rámci předchozího nezdaru 99:115 v Miami se do sebe pustili Marcus Morris a Jaylen Brown. Závěrečná akce na další floridské palubovce rozdělila pro změnu Kyrieho Irvinga s Gordonem Haywardem.

Hayward se rozhodl dát poslední střelu na vyrovnání zápasu mladému Jaysonu Tatumovi, a ten minul. 

Ovšem Kyrie Irving přihrávajícímu spoluhráči živelně vyčetl, že míč neposlal volnějšímu Alu Horfordovi.

Po utkání seděl hvězdný rozehrávač dlouho v šatně a nebylo mu do řeči. Jak reagoval na závěrečnou situaci? 

„Další otázka. J. T. (Tatum) se dostal k dobré střele, tak bych to neřešil.“

Závěrečná akce Bostonu v Orlandu a výčitky Kyrieho Irvinga vůči Gordonu Haywardovi:

Celtics se v Orlandu přibližovali z devítibodového odstupu, šanci na zvrat navýšilo zaváhání domácího Nikoly Vučeviče při trestném hodu. Nedopadlo to, jak už víme. 

S Aaronem Gordonem, autorem 28 bodů a 12 doskoků, by si hosté asi ještě poradili, ale když se k němu připojil náhradník Terrence Ross (25 bodů, z toho 18 za druhou půli), měli problém. „Ross zápas změnil, my jsme ho nedokázali zastavit,“ přiznal kouč poražených Brad Stevens. 

Nikola Vučevič pomohl Magic zastavit sérii porážek na čtyřech 16 body, 13 doskoky a pěti asistencemi, Evan Fournier 18 body a pěti asistencemi. Zraněného nováčka Mo Bambu na pozici náhradního pivota zastoupil Khem Birch čtyřmi body, 10 doskoky a čtyřmi bloky.

Irving vedl hosty s 25 body, z toho 10 v posledních pěti minutách. Marcus Morris má na kontě 17 bodů a osm doskoků, Jayson Tatum 16 bodů a šest doskoků a Jaylen Brown 13 bodů. Al Horford stihl double double 10 bodů a 11 doskoků a k němu čtyři asistence a čtyři zisky.

Detroit si z haly LA Clippers veze výhru 109:104, důležitou hlavně pro nejlepšího střelce týmu Blakea Griffina. Ten byl po řadu let ústřední postavou losangeleského celku, ale pár měsíců po podpisu nové lukrativní smlouvy (171 milionů na pět let) se dočkal své první výměny do Pistons. 

Do Staples Center k souboji s bývalým týmem se Griffin vrátil hodně nažhavený, vedle 44 bodů (pět trojek) zaznamenal osm doskoků, pět asistencí a tři zisky. V závěrečné čtvrtce odrážel nápor domácích, pět body v řadě posunul skóre z 92:90 na 97:90. 

Blake Griffin proti LA Clippers:

První propíraný moment přišel už před zápasem - majitel losangeleského klubu Steve Ballmer se Griffinovi pokusil podat ruku, ale ten „před ním“ uprchl. Miliardáře situace evidentně rozhodila. 

„Každý přece ví, že když se rozcvičím, sprintuju do šatny a nic mě nezastaví,“ komentoval to Griffin. A potřásl by si tedy s Ballmerem? „Nejsem tu od toho, abych odpovídal na hypotetické otázky,“ zněla odpověď.

Od klubu i od jeho fanoušků se bývalé hvězdě dostalo za osm let služeb ukázkového přivítání. Ona se „odměnila“ 15 body za první čtvrtku a 26 do poločasu.

Blake Griffiin nepodal ruku Stevu Ballmerovi:

„Před zápasem se strhl velký humbuk a docela jsem se těšil, ale jsem rád, že to mám za sebou. Příště už to nebude takový blázinec,“ ulevil si Griffin. 

V zápase mu nejvíc pomohl podkošový parťák Andre Drummond 20 body, 21 doskoky a třemi zisky, Reggie Bullock přispěl k teprve třetí výhře za 12 posledních utkání 17 body a sedmi doskoky, v závěru proměnil dvě důležité trojky. 

Danilo Gallinari vedl Clippers s 23 body a šesti doskoky, náhradník Lou Williams zařídil 22 bodů a Montrezl Harrell připojil 21 bodů plus devět doskoků, šest asistencí a čtyři zisky. Tobias Harris je na 11 bodech a 10 doskocích.

Oklahoma City se dočkalo odvety za čtvrteční dvakrát oddalovanou porážku v San Antoniu, o dva dny později texaského soupeře doma zdolalo 122:112 bez nutnosti prodloužení. O půli přitom ztrácelo 51:60.

Thunder hodně pomohl náhradník Dennis Schröder, jemuž se v minulých dnech střelecky nevedlo, ale tentokrát ve druhé půli zazářil 19 body. Russell Westbrook zařídil 24 bodů, 10 doskoků a sedm asistencí, Paul George 18 bodů a 11 doskoků. Egyptský náhradník Abdel Nader pomohl 15 body, když druhý zápas za sebou ani jednou neminul.

Patrick Patterson je na 13 bodech, Steven Adams útočil na double double s 12 body a devíti doskoky. Jerami Grant zvládl 12 bodů.

Nejlepším střelcem Spurs byl nečekaně Marco Belinelli s 24 body, DeMar DeRozan zajistil 18 bodů a šest doskoků a LaMarcus Aldridge na svůj dva dny starý osobní rekord 56 bodů navázal „jen“ 17 body a devíti doskoky. „Vůbec mě nenechali rozehrát, pořád jsem byl zdvojený,“ uznal Aldridge. Bryn Forbes přispěl 14 body.

Minnesota zvládla souboj dvou týmů bojujících o play off s New Orleans lépe, vyhrála 110:106. Duel dvou hvězdných pivotů draftovaných jako jedničky dopadl lépe pro domácího Karla-Anthonyho Townse, který se blýskl 27 body a (osobním rekordem) 27 doskoky a také čtyřmi bloky. Jeho soupeř Anthony Davis zapsal 30 bodů, ale „jen“ 14 doskoků.

Tři minuty před koncem se Towns blýsknul trojkou, kterou poslal svůj tým definitivně do vedení, pak na druhé straně zablokoval tříbodovou střelu Davisovu a ještě tím do úspěšného protiútoku dostal Tyuse Jonese. 

Výše zmíněných 27 doskoků je také rekordem této sezony, o 26 doskoků se nedávno postaral právě Davis a už v listopadu newyorský Enes Kanter.

Karl-Anthony Towns vs. Anthony Davis:

Andew Wiggins k 18 bodům přidal sedm doskoků, nováček Josh Okogie si vyrovnal osobní rekord 17 body. Náhradníci Tyus Jones a Dario Šarič pomohli k výhře Wolves každý 14 body. 

Jeff Teague stihl jen dva body a k nim 10 asistencí, než si po 21 minutách znovu zranil kotník. Při absenci Derricka Rose za něj zaskočil však Jones. Šanci od mladého kouče Ryana Saunderse dostal i veterán Luol Deng a odměnil se pěti body za necelých pět minut.

V dresu Pelicans sekundoval Davisovi hlavně Jrue Holiday s 25 body, sedmi asistencemi a šesti doskoky. Julius Randle zajistil 22 bodů a 11 doskoků. Elfrid Payton se dostal na 10 bodů a šest asistencí.

Phoenix, jasně poslední tým Západní konference, doma porazil nejlepší Denver 102:93, ač se stále musí vypořádávat s absencí největší hvězdy Devina Bookera. Ve třetí částí utekl na 18 bodů a hosté se přiblížili nejlépe na sedm. 

Suns táhl exwashingtonský Kelly Oubre Jr., když si vyrovnal osobní rekordy 26 bodů a 11 doskoků. Jednička loňského draftu Deandre Ayton přidala 22 bodů a 13 doskoků. Josh Jackson je na 15 bodech a pěti asistencích, Richaun Holmes na 14 bodech a sedmi doskocích a 

Kelly Oubre Jr. proti Denveru:

Nuggets tentokrát nespasilo 21 bodů a 10 doskoků od Nikoly Jokiče, Malik Beasley stihl 20 bodů. Jamal Murray ke 12 bodům připojil devět doskoků, pět asistencí a tři zisky. Monté Morris zajistil 12 bodů a Paul Millsap 10 bodů plus 11 doskoků. 

Donovan Mitchell prožil rozpačitý podzim 2018, ale v lednu se mu daří o poznání víc. Den po velkém výkonu proti LA Lakers dovedl svůj Utah k vítězství 110:102 nad Chicagem, když nastřílel 34 bodů a přidal šest asistencí.

Joe Ingles pomohl Jazz 16 body, na 16 bodů se dostal i Kyle Korver, trefil čtyři trojky a v historickém pořadí se s 2284 posunul na čtvrtou pozici před Jasona Terryho. Na třetího Stephena Curryho, kterému se totéž povedlo v pátek rovněž proti Chicagu, ztrácí jedinou trefu. Před nimi jsou jen první Ray Allen a druhý Reggie Miller.

Donovan Mitchell proti Chicagu:

Pivotman Rudy Gobert má na kontě 15 bodů, 16 doskoků a osobní rekord osm asistencí. Pomohl zastoupit zraněné rozehrávačské trio Ricky Rubio, Danté Exum a Raúl Neto. Royce O’Neale pomohl osmi body a 11 doskoky si vyrovnal osobní rekord.

Bulls prohráli posedmé za sebou, jejich nejlepším střelcem byl znovu Zach LaVine (21 bodů). Lauri Markkanen pomohl 16 body. Nováček Chandler Hutchison obstaral 11 bodů a sedm doskoků. Jabari Parker odehrál proti týmu, který o něj jevil zájem, zdaleka nejlepší zápas za poslední týdny - 11 bodů a sedm doskoků. Kris Dunn stihl 10 bodů, osm asistencí, pět doskoků, tři zisky a dvěma bloky.

D-Wade nahání Jordana

Blok Dwyaneho Wadea na Shelvina Macka je jeho 865. v základní části, o 28 víc jich má jediný další „guard“ - Michael Jordan.

V součtu s play off zablokoval Wade celkem 1040 střel soupeřů, Jordan 1051. 

A tyhle dva rekordy jsou pro legendu, jež se s kariérou letos rozloučí, poslední statistickou výzvou. Wade to přiznal po prosincovém utkání číslo 1000.

Miami zvládlo souboj s Memphisem 112:108. Justise Winslow přispěl 26 body a sedmi doskoky, Josh Richardson a Tyler Johnson po 14 bodech, Richardson má i devět asistencí a šest doskoků. 

Kelly Olynyk dodal 13 bodů, Bam Adebayo má double double 11 bodů a 10 doskoků a Derrick Jones Jr. zajistil 11 bodů a pět doskoků.

Veterán Dwyane Wade zapsal „jen“ 10 bodů, ale čtyři sekundy před koncem, za stavu +2, zablokoval hostujícího Shelvina Macka.

Náhradník JaMychal Green byl nejlepším hráčem Grizzlies s 24 body a 11 doskoky. Mike Conley přidal 22 bodů a sedm asistencí - s klaksonem pak trefil z dlouhé dálky trojku, míč však opustil jeho ruku pozdě. A na obrat by to stejně nestačilo. Po zápase alespoň dostal Wadeův dres.

Mike Conley se trefil z vlastní poloviny:

Marc Gasol přidal 15 bodů, pět doskoků a pět asistencí, Shelvin Mack a Jaren Jackson Jr. po 13 bodech, Jackson doskočil pět míčů a tři další získal. Memphisu se v zápase zranil člen základní pětky Kyle Anderson, má potíže s kotníkem.

Sacramento uspělo v domácím duelu s Charlotte 104:97 s pomocí tří dvacetibodových střelců. Bogdan Bogdanovič zaznamenal 22 bodů a šest doskoků, De’Aaron Fox a Buddy Hield po 21 bodech, Fox navíc zařídil sedm doskoků, čtyři asistence a tři zisky. Willie Cauley-Stein stihl 12 bodů a 12 doskoků, jeho náhradník Marvin Bagley III. 11 bodů a devět doskoků.

Hornets prohráli pátý ze šesti posledních zápasů. Nespasil je ani Kemba Walker s 31 body, do poslední části si nechal devět bodů. Nicolas Batum se dostal na 13 bodů, devět doskoků a pět asistencí. Michael Kidd-Gilchrist na 11 bodů a sedm doskoků a Malik Monk na 10 bodů.

Výsledky NBA

Los Angeles Clippers - Detroit Pistons 104:109
Miami Heat - Memphis Grizzlies 112:108
Orlando Magic - Boston Celtics 105:103
Minnesota Timberwolves - New Orleans Pelicans 110:106
Oklahoma City Thunder - San Antonio Spurs 122:112
Phoenix Suns - Denver Nuggets 102:93
Sacramento Kings - Charlotte Hornets 104:97
Utah Jazz - Chicago Bulls 110:102

Autoři: ,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

  • Nejčtenější

Anglie - Brazílie, Francie - Německo. Kde zdarma sledovat sobotní fotbalové šlágry?

21. dubna 2024

Víkend je ve znamení reprezentačního fotbalu a přináší řadu atraktivních zápasů. Po pátečním...

Rallye Šumava ukončila tragická nehoda, zemřela při ní spolujezdkyně

20. dubna 2024  17:16,  aktualizováno  20:59

Tragédie se odehrála při Rallye Šumava. Při sobotní rychlostní zkoušce havarovala nedaleko Strážova...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Třinec - Pardubice 2:6, série je srovnána. Domácí dostali lekce z přesilovek

21. dubna 2024  16:40,  aktualizováno  21:38

Do Pardubic se extraligové finále přesune za vyrovnaného stavu 2:2. Hokejisté Třince ve čtvrtém...

Slavia zakopla, Sparta vyhraje základní část. V elitní skupině bude i Boleslav

20. dubna 2024  14:20,  aktualizováno  21.4 20:05

I když doma dostali tři góly, sparťanští fotbalisté v sobotu odpoledne v divokém utkání s Baníkem...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Fiorentina - Plzeň 2:0, pohárovou jízdu uťalo prodloužení, hosté hráli v deseti

18. dubna 2024  17:42,  aktualizováno  21:23

Plzeňští fotbalisté se rvali, bojovali do vyčerpání, ale mezi čtyři nejlepší kluby v Konferenční...

Berbrovi obhájci navrhli zproštění viny. Snažili se rozbít verzi státního zástupce

26. dubna 2024  13:29,  aktualizováno  14:25

Se třemi advokáty dorazil na závěrečné řeči k plzeňském okresního soudu bývalý místopředseda...

Slávisté za chování fanoušků proti AC Milán vyvázli jen s pokutou

26. dubna 2024  14:20

Fotbalová Slavia dostala další více než dvou milionovou pokutu za chování fanoušků v evropských...

Curleři Paulovi porazili Turecko a udrželi se mezi světovou elitou

26. dubna 2024  14:11

Zuzana a Tomáš Paulovi se na mistrovství světa v curlingu smíšených dvojic v Östersundu udrželi...

Bahrain Victorious je šestým elitním týmem na cyklistické Czech Tour

26. dubna 2024  14:11

Bahrain Victorious je šestým elitním účastníkem nejvýznamnějšího tuzemského etapového závodu Czech...

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19. dubna tohoto roku měl ve...

Herečka Hunter Schaferová potvrdila románek se španělskou zpěvačkou

Americká herečka Hunter Schaferová potvrdila domněnky mnoha jejích fanoušků. A to sice, že před pěti lety opravdu...

Největší mýty o zubní hygieně, kvůli kterým si můžete zničit chrup

Možná si myslíte, že se v péči o zuby orientujete dost dobře, přesto v této oblasti stále ještě existuje spousta...

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta Vondroušová (24), se...

Horňáci versus dolňáci. Víme, čemu muži dávají přednost, a je to překvapení

Ženské tělo je pro muže celkově velmi atraktivní a nabízí jejich očím mnoho zajímavých partií. Největší pozornosti se...