Ingredience
Postup
- Bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh. V jiné míse ušleháme žloutky s vanilkovým cukrem do pěny. Obě hmoty lehce spojíme, zapracujeme prosátou mouku a olej.
- Těstem naplníme máslem vymazanou a hrubou moukou vysypanou formu (průměr 22 cm) a pečeme při 170 °C asi 20 minut. Teplotu snížíme na 150 °C a ještě 15 minut dopékáme. Necháme vychladnout.
- Oba sýry necháme dojít pokojové teploty a pak je dohromady vyšleháme, přidáme vanilkový extrakt a cukr, postupně zašleháváme vychlazenou smetanu. Vychladlý korpus vodorovně prokrojíme.
- Spodní díl korpusu potřeme džemem a naneseme na něj krém. Přiklopíme vrchním dílem, celý dort potřeme krémem a uhladíme stěrkou. Uložíme do chladničky ztuhnout a nakonec podle chuti ozdobíme.