ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Brit na dovolené vyzvracel zuby, úřady mu je vrátily. Po jedenácti letech

  • 16
Turista z Velké Británie, který před jedenácti lety během dovolené ve Španělsku přišel o umělé zuby, je dostal zpět. Třiašedesátiletý Paul Bishop řekl, že byl „naprosto ohromen“, když dostal od španělských úřadů zásilku, ve které se na něj zubil dávno ztracený chrup. O jeho příběhu informovala stanice BBC.

Bishop uvedl, že se mu tehdy ve španělském letovisku Benidorm udělalo nevolno, protože během nočního popíjení vypil příliš mnoho cideru, a tak se musel vyzvracet do koše na odpadky.

„Když jsme vyrazili do dalšího baru, kamarád se na mne podíval a ptal se, kde mám zuby,“ vyprávěl. Prohledávání košů na odpadky k ničemu nevedlo, po zubech se slehla zem.

Našly se až na skládce - a španělské úřady si daly tu námahu, že za pomoci DNA zjistily majitele chrupu a vyhledaly i jeho adresu, aby mu zuby odeslaly do bydliště v Stalybridge u Manchesteru na severozápadě Anglie.

„Každý tady ví o mých slavných zubech. Budu muset v Stalybridge otevřít muzeum zubů!“ prohlásil.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video