Diskuze

Havaj je stále v pohotovosti kvůli sopce Kilauea

Na ostrově Havaj, který je největší na Havajském souostroví, stále platí vysoký stupeň pohotovosti kvůli aktivitě sopky Kilauea. Ta nepřestává chrlit lávu do obydlených oblastí, což přinutilo k evakuaci na 1700 lidí. Havají už asi týden otřásají zemětřesení a odborníci i místní úřady obyvatele upozornili, že seizmická aktivita může pokračovat.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PJ

Jó Havaj, tam umějí žít...

2 1
možnosti
KL

Jj, treba Magnum si tam jezdi v historickym Ferari :)

1 0
možnosti
LP

V TV jsem viděl několik pořadů o tom jak je vybudovaná sít stanic monitorující všechno možné , která slouží k včasnému varování , právě před zemětřeseními.

Tak jediné co mě napadá , že to funguje jen při žádosti o dotace , nebo se opakuje scénář amerických filmů , kdy krásná vědkyně a její otec včasně varují , ale zlý starosta nechce ze zištných důvodů povolit evakuaci.

3 4
možnosti
KN

Vůbec si tu sílu nedovedu představit. Mohl by to někdo přepočíst na počet Fabii vržených z 10ti metrové výšky?

4 6
možnosti
PN

Už to nějak přestává být vtipné

12 1
možnosti
IS

Protože havajské sopky rostou z oceánského dna v hloubce 10 km, ostrov je jen jejich špičkou. Je to jako žít na třesoucím se Mount Everestu. Sopečný původ způsobuje hromadění vody, po které mohou celé bloky ostrova sjet kdykoli do oceánu. Ale to domorodcům nevadí. Havaj je jejich původní slovo pro domov.

4 0
možnosti
DM

Ano, slovo cunami je správné podle našeho pravopisu, ale tsunami také. Ne všichniichni čtenáři jsou voliči SPD, kterým je nutné vše "polopaticky" předkládat...

2 7
možnosti
MH

Ne, tsunami opravdu spravne neni. Ackoliv mne se to take nezamlouva.

2 0
možnosti