Zachraňte mě, volal Iráčan na inspektory

  • 11
Kolem bagdádského štábu inspektorů OSN bylo rušno. Nejprve se jeden muž pokusil proniknout do hotelu, který inspektoři využívají. Ochranka ho ale zadržela. Chvíli na to se jiný mladík, zmocnil jednoho z inspekčních vozidel.

Asi 20letý mladík zastavil kolonu vozidel ve chvíli, kdy vyjížděla ze sídla inspektorů hotelu Canal . Donutil posádku jednoho auta, aby zastavila. Pak otevřel dveře a sedl si na místo, které řidič musel uvolnit. Přitom neustále křičel "Zachraňte mě, prosím vás!" popisuje událost AFP.

Podle agentury Reuters se pokusil zmocnit dokumentů, které ležely ve voze.

Odmítl se vzdát irácké policii, ale nakonec se podřídil příslušníkovi bezpečnostní služby OSN a v rukou irácké policie stejně skončil.

Chvíli předtím se snažil vniknout do budovy hotelu Canal ozbrojený muž. Ihned ho zadrželi iráčtí strážci společně s ostrahou OSN. "Byl okamžitě zatčen a prohledán. Byly u něho nalezeny dva nože," upřesnil mluvčí inspektorů s tím, že to byl "irácký představitel". Jeho jméno ani funkci či postavení však neuvedl.

Hotel Canal byl původně soukromým ubytovacím zařízením. Leží ve východní části Bagdádu a od roku 1989 ho využívají členové týmů a organizací OSN, kteří pracují v Iráku.

Ochranka a irácká policie se snaží dostat z vozu inspektorů OSN asi 20letého mladíka. Ten vůz zastavil, když kolona vyjížděla ze sídla mezinárodních inspektorů, 25. ledna 2003

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video