Za znásilnění Češek v Austrálii padlo 14 let

  • 19
Australský soud poslal na 14 let za mříže devětatřicetiletého muže, který v roce 2002 znásilnil dvě české turistky. Studentky, kterým je dnes 23 a 28, ho zastavily při autostopu. Lindsay Gordon Dallen vinu popírá. "Jsem oběť. Tyto dívky jsem neznásilnil," prohlásil před soudem.

O rozsudku informoval zpravodajský server The Australian.

Studentky cestovaly australským státem Queensland. V noci se rozhodly stopovat. Řidič bílého sedanu zajel do křovin, kde ženy několikrát brutálně znásilnil. Pak je zavřel do kufru auta. Podařilo se jim utéct, když vůz zastavil u pumpy. - více zde

Okresní soud v Southport shledal devětatřicetiletého Lindsaye Gordona Dallena vinným z osmi znásilnění, omezování osobní svobody a napadení s cílem znásilnit. Všech skutků se dopustil během útoku na dvojici mladých Češek.

Dallen nepocítil žádnou lítost. "Jsem oběť. Tyto dívky jsem neznásilnil," prohlásil. Když se v soudní síni rozohnil a začal soud obviňovat z podjatosti, soudce ho vykázal a rozsudek vynesl v jeho nepřítomnosti.

Podle soudu Dallen ženám vyhrožoval, že pokud jedna uteče, druhou zabije.

Studentky měly strach jedna o druhou. Uprchly, když násilník u pumpy místo nádrže omylem otevřel víko kufru. Svědkové uvedli, že je pak honil kolem pumpy. Křičely, gestikulovaly a plakaly. Když je nechytil, muž nasedl do auta a ujel.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video