Diskuze

ANALÝZA: Ani šílenství, ani boží dar. Případ zpolitizovaného léku Dr. Trumpa

Nenápadná zpráva, ale měla by mít velké titulky: WHO otočila - lék hydroxychlorochin se opět vrací. Vědci myslí, že byl odstřelen, aby se ukázalo, že Trump je zase mimo.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PHH

O účincích chlorochinu a jeho derivátů na Covid-19 tedy stále nevíme nic moc. To, co víme určitě, je že na malárii sice účinkuje, ale má mnoho vedlejších účinků, protže je poměrně vysoce toxický. Chlorochin se používá jako pesticid. To je potřeba mít na zřeteli a zvážit, jestli možné závažné komplikace spojené s jeho užíváním, které mohou pacienta ohrozit na životě, stojí za to.

Tohle taky nevím jistě, ale pestidy jsou většinou karcinogenní. To se samozřejmě může projevit až s určitý časovým odstupem. Těch rizik je tu prostě příliš mnoho.

1 0
možnosti
PS

Z toho plyne, že velmi snadno mohou být politicky motivovaná kdejaká tvrzení i když se ohání vědeckými nebo jinými důkazy. Třeba to o tom jestli corona virus vznikl na tržišti v laboratoři nebo nějak jinak? Všichni mají spoustu důkazů a indícií, ale fakt je že to nevíme, všechno to mohou to být jen politicky motivované žvásty. Podobně řeči o tom, že za rozšíření může Čína, protože to zprvu tajila a bagatelizovala. Myslíte že v jiné zemi by nechali rozšířit paniku když to ještě neví jistě? A že by dovedli reagovat alespoň tak dobře jako v Číně? Já jen tvrdím, že nevíme jak to bylo doopravdy, protože politicky motivovaný nános dezinformací je moc veliký. Takový Trump je schopen závažnost Coronaviru zpochybňovat i v době kdy už umřely desetisíce a zavádět nějaké opatření se také moc nechce.

0 0
možnosti
MP

Mimo je spíš úplně autor textu. V utkvělé představě, že jdou všichni proti Trumpovi se automaticky domnívá, že to bylo zastaveno na truc jemu. A co ona zfalšovaná studie, která měla dokazovat jeho neúčinnost? To nebyl ten důvod? Ono by to nebylo potom tak dramatický, že pane redaktore

0 0
možnosti
Foto

Nazory vedcu na zminene antimalarikum nejsou jak se zda dulezite. Vudce je totiz neomylny...8-o

0 1
možnosti
MU

WHO je děsná. Roušky ne a pak ano, Trumpa ne a potom ano. Organizace zmítající se v chaosu a politických tlacích.

7 0
možnosti
Foto

Nojo, zase pan Vodicka. :-)

Za silenstvi ten lek nikdo neprohlasoval.

Za bozi dar ktery ma zmenit pravidla boje proti virusu ho naopak prohlasoval Donald J. Trump alespon 20x. A i kdyz s tim pod tihou dukazu prestal, jeho hosi na Fox News v tom pokracovali s takovym fanatismem, ze sarlatanstvi je slabe slovo.

Pak zazvonil zvonec, vysledky ziskane ze 70 nemocnic na 6 kontinentech byly vedeckym casopisem zverejneny a pohadce je konec.

Nicmene - co brani zastancum zazracneho leku, aby si navzdory doporuceni vedcu a lekaru sami vzali konskou davku a napsali vice takovych clanku? ;-)

0 8
možnosti
PI

Koukám, pane Bilino, že jste vědeckou studii o léku četl a hned jste si udělal jasno. Co na tom, že spousta lékařů studii o léku zavrhuje, že tvrdí, že jsou v ní "díry", neověřitelná fakta a nepřesné informace. Vy máte jasno. O co lépe se žije takhle jednoduchým lidem s černobílým viděním...

5 0
možnosti
OU
LR

Mělo by vám stačit vyjádření profesora, doktora a odborníka na všechno magistra Bíliny. Když řekne Trump 2x2=4 prof Bílina vám vysvětlí, že to není pravda, protože, proto.

5 0
možnosti