Vrah zvaný BTK byl po 31 letech dopaden

  • 15
Policie v americkém Kansasu zatkla po 31 letech od prvního případu muže podezřelého ze série vražd ze 70. let. Vrah sám sebe nazýval "BTK" podle slov "bind, torture, kill" (svázat, mučit, zabít).

Podezřelým je devětapadesátiletý Dennis Rader, který byl v pátek zadržen v kansaském Park City, aniž kladl odpor. Oznámení o jeho zatčení vyvolalo na tiskové konferenci bouřlivý aplaus.

Řádění sériového vraha strašilo Wichitu a její okolí od roku 1974 po zbytek 70. let. Mezi oběťmi byly čtyři mladé ženy a dvě děti.

Vyšetřování ale posléze v podstatě usnulo až do března loňského roku, kdy BTK zaslal médiím ve Wichitě dopis o nevyřešené vraždě v roce 1986. Poté poslal médiím či policii dalších osm dopisů a tři balíčky, v nichž byl mimo jiné řidičský průkaz jedné z obětí Nancy Foxové.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video