Virus Blaster hrozby nevyplnil

  • 51
Sobota 16. srpna prošla a virus Blaster, který se měl právě tento den aktivovat, žádné viditelné škody nenapáchal. Virus, který byl naprogramován tak, aby zahltil a zhroutil internetové servery společnosti Microsoft, se podařilo odblokovat. Microsoft totiž odpojil webovou adresu, na kterou útok mířil.

Potíže se vyhnuly i Česku. "Nemáme informace o tom, že by se cokoliv dělo," řekla v sobotu vpodvečer zástupkyně Microsoftu Jana Kulísková.

Firma ve středu kvůli hrozbě viru zřídila bezplatnou informační linku (800 900 750), kterou údajně tisíce lidí.

Antivirová společnost Symantec odhaduje, že virem Blaster (známý i jako MSBlaster nebo LoveSan) je celosvětově infikováno přes 350 tisíc počítačů.

Vir se začal šířit 11. srpna. V napadených počítačích zadal, aby 16. srpna opakovaně napadaly servery Microsoft Update. V případě napadení virem se systém sám, bez jakéhokoli zásahu uživatele a ve velmi krátkých časových intervalech restartuje.

VÍCE O VIRU NA TECHNETU

Microsoft posílil info centra
Červ Blaster zavírá úřady
Blaster vypíná počítače

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video