VIDEO: Čečenci filmovali, jak přepadli ruský náklaďák. Rusové točili následky

  • 88
Čečenští vojáci bojující na Ukrajině proti Rusku přepadli v sobotu ruské vojenské zásobovací vozidlo. Útok si pečlivě natočili na video, které nyní koluje na sociálních sítích. Řidič ani spolujezdec nepřežili. K přepadení došlo v Belgorodské oblasti u obce Sereda.

Video, které poskytly ukrajinské zpravodajské služby, zachycuje čečenské vojáky bojující na straně Ukrajiny. Číhají v hustém porostu na projíždějící zásobovací vozidlo s bílým „Z“.

Ruský nákladní vůz se právě vracel pro dodávky zásob, načež byl přepaden právě vyčkávajícími Čečenci. Na místě spustili palbu ze samopalů, kterou nepřežil řidič ani spolujezdec.

Další video s následky přepadení pak měli natočit Rusové. „15. července 2023. Silnice směrem k osadě Sereda,“ píše se v popisku videa. „Vůz se vracel pro zásoby a byl přepaden. Řidič i spolujezdec zemřeli,“ zní v komentáři.

Střety v Belgorodské oblasti nejsou neobvyklé. V květnu se k útokům na hranicích s Ukrajinou přihlásily dvě skupiny – Ruský dobrovolnický sbor (RDK) a Legie Svoboda Rusku (LSR). Ruské úřady tehdy obvinily z diverzní akce ukrajinskou stranu. Ta uvedla, že za útokem stojí Rusové bojující proti režimu prezidenta Vladimira Putina.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video