Diskuze

Vakcinační triumf. Británie už vyhlíží jaro naděje, Evropa tiše závidí

Británie vidí světlo na konci tunelu. Očkovací kampaň rychle postupuje, což je patrné především ve srovnání s Evropskou unií. Premiér Boris Johnson se rok po brexitu dočkal tolik potřebného politického vítězství a Britům slíbil pozvolné rozvolňování: už počátkem března se otevřou školy. V čem tkví tajemství britského úspěchu?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MZ

Podle grafu jsme opět v té nejtemnější Bruseli :-/.

0 0
možnosti

Británie má vakcínu a proočkovanost, Čr má Brusel....

Každý má něco.

1 0
možnosti
JT

J10i77r25i 77T65o28m55a62s

28. 2. 2021 19:19

Čr patří pod sféru Ruska. Otázka času.

0 1
možnosti
PN

Tak nějak si připomínám nedávnou sérii článků o zlé EU, která chce nakoupit příliš drahé vakcíny, a o hrdinné V4 které požadovalo snížení nákupní ceny.

To se povedlo, máme nižší cenu ale nedostatek vakcín. Proč je to špatně? Protože vakcína je strategický prvek ke zvládnutí pandemie. Cena vakcíny je podružná, protože bez vakcíny rostou náklady státu násobně víc.

Ale to je pro V4 naprosto typické. Omezené, krátkozraké cíle, absolutní nepochopení souvislostí a priorit, tlak na pilu, tam kde by se mělo ubrat a naopak. A netýká se to jenom vakcín.

0 2
možnosti
PT

;-DAle nevykládejte nesmysly že Francie, Německo, Itálie, Španělsko se nechaly znásilnit nějakou bezvýznamnou menšinou, to jsou je pohádky eurohujerů pro malé děti. Rv

1 0
možnosti
OH

Když se podíváte na vývoj situace v Anglii, tak měly špičku denních přírůstků začátkem ledna. V tu dobu měli naočkováno menší procento populace než my nyní. A od té doby počet denních přírůstků strmě klesá, teď jsou na pětině. Očkování na tom svůj podíl, ale samo o sobě takový zvrat nemohlo přinést. Pořád není očkováno 3/4 obyvatel, mezi kterými se přenáší nákaza. To strmé klesání případů má i jiný důvod.

1 0
možnosti
TB

To co se v clanku popisuje mi prijde naprosto logicke. Necely rok doufam, ze tato snaha probiha na vice mistech s vedomim dostatecne kapacity.. Dosud vyhazujeme stamiliardy na odspuvani problemu formou lockdownu. Doufam, ze proces k zisksni dostszecne vyrobni kapacity je v porovnani s temi vyhozenymi stamiliardymi dostazecne podporen kapitalem. Snaha stahnou cenu za vakcinu mi prijde smesna. Jen ucet za prvnich 6 mesicu v prepoctu na osobu v cr 50 000kc. Opravdu bych nemel problem tuto agonii ukoncit dvojci injekci vakciny za tisice pro sebe i sve blizni. Stale by to bylo velice levne. Nejaka Moderna ci Pfiser-Biontech uctuji jen stokoruny.

0 0
možnosti
DN

Všichni, kdo hájí postup EU a odmítají se podívat na čísla očkovaných v EU, UK a USA, by se měli podívat alespoň na kalendář. Británie začala vybírat výrobce a vývojové týmy a objednávat stovky milionů vakcín v době, kdy Uršula říkala, jak EU situaci s koronavirem pozorně sleduje a jak se komise, kterou k tomu jmenovala, schází každý týden. Tedy ve stejné době, kdy levičáci z EU odsuzovali Trumpa za rasismus, protože zakázal vstup lidem, kteří byli v Číně.

2 0
možnosti
MP

Nebýt států V4, které blokovaly a zdržovaly objednávky vakcín založených na principu mRNA jenom proto, že jsou až 8x dražší než AstraZeneca, mohlo mít EU mnohem více vakcín.

Ale i více vakcín by neznamenalo více proočkovaných, jak ukazuje příklad ČR, kde leží ladem statisíce vakcín, aniž by byly využity.

EU má oproti GB nevýhodu v tom, že nehovoří a nejedná jednotně a Česko má oproti GB nevýhodu v tom, že mu vládne Babiš.

1 1
možnosti
DN

Ono toho bylo víc, že? Francie třeba blokovala objednávky od AZ a Pfizeru, protože tlačila vlastní Sanofi, která byla proti AZ i Pfizeru o měsíce pozadu (a nakonec vývoj vzdala).

1 0
možnosti
KN

K57a96r81e16l 42N82o74v51á88k

26. 2. 2021 18:29

Přihlouplá teta v čele EU se činí snad ještě víc, než když likvidovala Bundeswehr. Za mě čím hůř tím líp. Dobrovolně se ten spolek neschopů nerozpustí, tak se musí rozpadnout v pořádné krizi. A to tahle krize není ani první ani největší. Británie odešla za pět minut dvanáct.

5 1
možnosti
MP

Plácáte nesmysly. Zdržení v objednávkách vakcín pro EU způsobily státy V4.

0 0
možnosti
Foto

Líbí se mi, jak tu koktají prounijní zastánci. Jen pro ně: “Vaše slova sů iba také výhovorky!” UK nikoho nepodrazili, neboť nejsou v EU. A příklad USA, které není a nebylo v EU? Tam je to jasné. Navíc i skupina Johnson@Johnson vyvinula další jednorázovou a účinnou vakcínu. Co byste nechtěli. Kapitalismus. A my, členové Evropské socialistické unie do fronty! Už jsem stál fronty na džíny z USA, teď začneme fronty na vakcíny Made in USA! Ale máme kvóty, gender a ismy! Ó, y se máme!

5 0
možnosti
Foto

USA zaplatilo na vývoj vakcín tři miliardy USD. Trochu nefér je, že firmy daly registrovat vakcíny těsně po volbách. Ale stejně je Američané mají. UK udělala smlouvu a mají také. To prostě nejde okecat. Půl miliardy lidí je naočkováno z třiceti procent, půl miliardy ze tří procent. Čísla. Neokecatelná. Vlády v USA a Británii se snaží! A z armády víme: voják se snaží, voják má. EU se nesnaží. Jasné?

3 1
možnosti