Diskuze

Na tahu je Británie. Pobrexitová jednání mohou skončit hůře pro Londýn

Evropská unie je po opuštění Británie ochotna hledat kompromisy v zásadních sporných tématech o budoucích vztazích. Podle unijního vyjednávače Michela Barniera ale záleží, zda Londýn o dohodu stojí. Obě strany budou hledat přijatelná řešení nejdéle do října. Pokud ke shodě nedospějí, odnese to podle něj hůře Británie.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IF

Na tahu je Britanie je ponekud matouci. Hra totiz dodnes nezacala. britanie stale nevi zda chce nebo nechce opustit EU.

0 0
možnosti
JH

No nevím, Británie už v EU nějaký čas není:)

0 0
možnosti

Británie to již z principu nemůže odnést hůře. S EU by je to stálo majlant.

EU si nechala odejít GB a teď tady bude vést silácké řeči. Neměli si GB vůbec nechat odejít. Je to velký průser EU.

2 4
možnosti
JH

Jak to myslíte, "neměli si GB nechat odejít"? Británie je svrchovaný stát, rozhodl se a vystoupil ze spolku; ostatní země toho mohou litovat, ale to je tak všechno.

3 0
možnosti
JS

J19a75n 93S73t23e89h98l37i60k

25. 6. 2020 12:49

Angličané jsou prostě jiní. Mají jiné soudnictví, jiné měření, jinou mentalitu. Vcelku nikdy do EU asi neměli vstupovat. I u té své měny zůstali

1 1
možnosti
JV

Tak něco podobného by se dalo říct i o východoevropských zemích. Hlavní rozdíl je, že Británii k odchodu motivovalo, že nechce odvádět penize do EU, Česko a spol. motivuje k setrvání, že chtějí dostávat peníze z EU.

1 2
možnosti
ZP

O to přeci eurokratům jde - potrestat Brity. Francouzi ústy svého "vyjednavače EU" předkládají nepřijatelné podmínky - když by je Britové přijali, byli by "potrestáni" tím, že by vlastně z EU fakticky ani moc nevystoupili. Když je nepřijmou, budou na tom hůře, jak říká ten spravedlivý žabožrout Barnier Rv

2 6
možnosti
JH

A co předložili Britové?

1 1
možnosti
RK

Nj, Británie už si přijímá svoje zákony a pravidla, často mnohem absurdnější, než kterékoliv z EU, třeba pivo za podpis.;-D

0 0
možnosti
JN

Británie si má už dva roky dojednávat ty úžasné obchodní dohody. S drtivou většinou států co má EU dohody Británie žádné dohody ještě dlouho mít nebude. A nejúžasnější je, když občas vyplave co nabízí Británii ty státy co s ní jednají. Když Vám Vaše bývalé kolonie nabízí dohodu, která vypadá jakobyste byly teď vy koloniích jich, tak jste na tom už opravdu špatně.

7 0
možnosti
JP

J14a49n 62P32e75t10e83r84a

25. 6. 2020 6:34

Jj, tak nějak to je. Stačí trošku sledovat jiné informační zdroje a TV

0 1
možnosti
Foto

Eurosvaz vydírá. Kdyby se chtěl dohodnout, udělá to jako Češi a Slováci, tedy přistoupil by na vzájemně výhodné podmínky a ne na diktát.

0 19
možnosti
JN

Až na to že Británie chce všechno a nechce dělat nic.

4 2
možnosti
JU

J74a68n 25U80l80r94i84c90h

24. 6. 2020 23:07

Barnier žvaní. "Mandát členských zemí" je požadavek, aby Británie byla de facto satelitem EU. A v tomto požadavku není žádný náznak kompromisu.

Británie to tvrdě odmítá.

Není o čem jednat. Dohody nebude dosaženo a k 1.1.2021 nastane opravdu tvrdý brexit se vším všudy.

6 6
možnosti
HT

Velmi jednoduché. Buďto se dohodnou nebo se nedohodnou. Jestliže Británie tvrdě odmítá "něco", EU tvrdě odmítá "něco jiného", tak se prostě nedohodnou. Může mi někdo vysvětlit, proč by EU měla jako první přijít s kompromisem, když rozhodnutí vystoupit učinila Británie? To Británie první by měla přijít s ústupky a ne jen dupat nožičkou "toto ne a toto také tvrdě odmítáme".

10 1
možnosti
JJ

J55i28ř88í 51J13o96h79n

24. 6. 2020 22:56

To je strachu o osud trosečníka, který se dostává z Titaniku.RvEURvRv

3 9
možnosti
JS

"Brusel však podle Barniera bude respektovat mandát, který má od členských zemí. Ten počítá mimo jiné s tím, že se Británie přizpůsobí unijním pravidlům pro firmy v oblasti práv zaměstnanců, ochrany přírody či daní. Rovněž požaduje zachování dosavadních práv pro unijní rybáře v britských vodách".

Připadá mi z těchto vět, že Michel Barnier nějak zapoměl, že Británie vystoupila z EU a stále ji chce školit co a jak má dělat.

Pokud by Británie např. nechala Frantíky drancovat ve svých vodách, byla by sama proti sobě.

Stále v Bruselu pokračuje ukřivděnost "velkého bratra" z odchodu Britů z báječné EU, bohužel však neschopné vlastní sebereflexe.

Výhodou pro EU je ovšem silnější vyjednávací posice.

7 10
možnosti
HT

Michel Barnier dostal od 27 zemí mandát, podle něhož má s Británií vyjednávat. Má dané limity, takže ne, nezapomněl, že Británie vystoupila z EU. Ano, EU má silnější vyjednávací pozice, tak jaképak pocity ukřivděnosti.

9 1
možnosti