Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: shutterstock.com

V Číně porodila devítiletá dívka, je jednou z nejmladších matek světa

  • 18
Lékaři z nemocnice v severočínském městě Čchang-čchun byli 27. ledna svědky neobvyklé události. Po osmi a půl měsících těhotenství tady císařským řezem porodila teprve devítiletá dívka. Případ poukázal mimo jiné na nedostatečnou sexuální osvětu v Číně.

Porod devítileté dívky z třímilionového města Sung-jüan zvládli lékaři bez problémů a podle místních médií jsou dívka i její přes dva a půl kilogramu vážící dítě v pořádku.

Otázkou ale stále zůstává, co bylo na začátku příběhu se šťastným koncem. Podle britského listu The Daily Telegraph rodiče dívky kontaktovali policii. Z toho by se dalo usuzovat, že se stala obětí znásilnění, které čínské zákony přísně trestají.

V Číně schází kvalitní prevence

Nemocnice odmítla případ komentovat a do čínských médií se dostala jen výpověď sestry, která tvrdí, že byla dívka na svůj věk velmi vyspělá. To odborníky přivádí k dalšímu současnému čínskému fenoménu a to je předčasný sexuální život místních teenagerů.

NEJMLADŠÍ MATKA SVĚTA

Nejmladší matkou světa je Lina Medina z Peru, která v roce 1939 porodila v pouhých pěti letech.

Proti tomuto fenoménu Číňané bojují především na internetu, kde striktně zakazují sexuální obsah. Středoškoláci jsou také často popotahováni za své sexuální vztahy. Podle odborníků ale zoufale schází prevence.

I díky její absenci počet provedených umělých přerušení těhotenství stoupá. Podle statistik jedné z šanghajských nemocnic je třetina všech zákroků provedena školačkám a nemocnice v Čchung-čchingu loni schytala vlnu kritiky za inzerát, kde nabízela školačkám poloviční slevu.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video