Škoda Octavia se čtyřčlennou rodinou z Hodonína sjela ze silnice a několikrát se převrátila.

Škoda Octavia se čtyřčlennou rodinou z Hodonína sjela ze silnice a několikrát se převrátila. | foto: ČTK

V Chorvatsku zahynuli tři členové české rodiny. Čtvrtý je v nemocnici

  • 261
Při automobilové nehodě v Chorvatsku zahynuli tři Češi, členové jedné rodiny. Čtvrtý byl s vážnými zraněními odvezen do nemocnice. Nehoda se stala ráno u Šibeniku. Podle přátel posádky ji zavinil nejspíš mikrospánek řidiče, který pak sjel mimo vozovku.

K nehodě došlo v 7:30 na dálnici Záhřeb-Split dva kilometry od Šibeniku. Posádka vozu Škoda Octavia s českou registrační značkou vyjela včera okolo 20:00 z Hodonína do Makarské. U města Karlovac si udělala asi dvouhodinovou přestávku a pak podle serveru vecernji.hr pokračovala v cestě.

. Tragické léto pro Čechy v zahraničí

mrtvých už je přes padesát

Na místě zahynul 48letý muž a jeho o dva roky mladší žena, jejich patnáctiletý syn zemřel po převozu do nemocnice v Šibeniku. Přežil jen jednadvacetiletý syn. Je vážně zraněn, ale podle chorvatské policie není v přímém ohrožení života.

"Nyní ve spolupráci s pojišťovnou a příbuznými budeme zajišťovat převoz zesnulých zpět do České republiky," řekla ČTK česká konzulka ve Splitu Veronika Honcová.

O případu už bylo informováno i ministerstvo zahraničních věcí.

mapa - nehoda Chorvarsko

Mapu zvětšíte kliknutím. Zdroj: Mapy © Google


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video