Policejní vůz přiváží k soudu Suffolkského škrtiče

Policejní vůz přiváží k soudu Suffolkského škrtiče | foto: Reuters

V Anglii začal soud se suffolkským škrtičem, potrvá týdny

  • 3
Anglické město Ipswitch zažilo předloni v prosinci horor. Během jedenácti dní se v okolí našla nahá těla pěti prostitutek. Nejmladší bylo 19, nejstarší 29. Noviny hned psaly o novodobém Jacku Rozparovači i o suffolkském škrtiči. Policie pak zatkla a obvinila Steva Wrighta. Dnes začíná soud.

Prostitutky z Ipswitche začaly mizet už koncem října 2006. První nezvěstnou byla devatenáctiletá Tania Nicolová. Druhého prosince bylo v potoce za městem nalezeno tělo další pohřešované, pětadvacetileté Gemmy Adamsové.

O šest dní později se na tom samém místě objevilo tělo Nicolové. A následovala další - na jiných místech. Čtyřiadvacetiletá Anneli Aldertonová, ve třetím měsíci těhotenství. Stejně stará Paula Clennellová. A nakonec devětadvacetiletá Annette Nichollsová. Všechny braly drogy, na něž si vydělávaly právě prostitucí. - podívejte se na infografiku ZDE

Ipswitchem se šířil strach, policie tehdy doporučila prostitutkám, aby po setmění nevycházely na ulici. Do vyšetřování se zapojily stovky policistů. Stopy je nakonec dovedly ke Stevu Wrightovi. Obviněn byl už 22. prosince . Vinu odmítá. Soud začal dnes výběrem poroty a potrvá nejspíš několik týdnů. Před soudní budovou čekaly desítky reportérů a fotografů.

Británie má s vrahy prostitutek zkušenosti. Kromě nikdy nedopadeného Jacka Rozparovače, obviňovaného v roce 1888 z vraždy pěti londýnských prostitutek, to byl i "Yorkshirský rozparovač" Peter Sutcliffe, který v letech 1975 až 1980 zabil 13 žen.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video