Letadlo americké společnosti American Airlines. (6. července 2021)

Letadlo americké společnosti American Airlines. (6. července 2021) | foto: Profimedia.cz

Američanku museli přivázat k sedadlu. Pokoušela se otevřít dveře letadla

  • 16
Nepříjemné situaci čelili pasažéři letadla z Dallasu do Charlotte. Jedna z cestujících začala být náhle velmi agresivní. Pokusila se otevřít dveře letadla. Když se jí letuška snažila uklidnit, kousla ji. Posádka ji musela přivázat k sedadlu páskou.

Elizabeth LaClairová seděla před „velmi zvláštní ženou“ okolo třiceti, se zelenými vlasy. Slyšela tak, jak žena oznámila, že nechce, aby letadlo „letělo nahoru“.

„Začala být více a více rozrušená a velmi hlasitá. Muž vedle ní se ji pokoušel spolu s letuškami laskavě utěšit a uklidnit, ale nic nepomáhalo,“ popsala LaClairová situaci listu The Washington Post.

Neklidná pasažérka se náhle zvedla a přiběhla ke dveřím. Pokoušela se je otevřít. Letušky ale „zakročily“. Lepící páskou ji připoutaly nohy a ruce.

Žena kopala a křičela. Jednu letušku pokousala. Zoufalé letušky poprosily ostatní cestující, aby uvolnili místo a ony ji mohly připoutat k sedadlu.

Video na TikToku ukazuje ženu, která je oblepená lepící páskou. Tu má i na ústech.

Společnost American Airlines, která provozovala let, potvrdila „potenciální bezpečnostní problém“. „Kvůli zajištění ochrany a bezpečnosti dalších zákazníků a naší posádky byl dotyčný jedinec zadržen do doby, kdy letadlo nepřistálo na letišti v Charlotte, kde si jej mohli převzít policisté,“ uvedla v prohlášení.

Mluvčí neodpověděl na dotazy, zda firemní politika umožňuje spoutat páskou agresivní pasažéry. Policie neuvedla, zda žena bude čelit nějakým obviněním. Společnost ale informovala, že na palubu svých letadel ženu už nepustí.

„Tleskáme naší posádce za její profesionalitu a rychlé úsilí chránit ty na palubě,“ pochválila firma své zaměstnance. Rychlou reakci ocenila i LaClairové. „Netoužila jsem po ničem jiném, než aby letadlo přistálo, což se zdálo jako věčnost,“ uvedla s tím, že svázaná žena celou dobu letu křičela sprostá slova.

Federální letecká správa zaznamenala v posledních měsících nárůst počtu zpráv o agresivním a jinak nevhodném chování leteckých pasažérů. V květnu úřad přezkoumával od února 1 300 zpráv o špatném chování cestujících.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video