Diskuze

Rusko „pohltilo“ tři miliony Ukrajinců. U lékařů jsou lidmi druhé kategorie

Okupační síly deportovaly do Ruska statisíce Ukrajinců, další miliony odešly z vlastní vůli převážně ze separatistických území. V novém bydlišti však často nedostávají ani zdravotní péči – ač na ni mají nárok. Lékaři a nemocnice je z různých důvodů odmítají, takže se musejí spoléhat na pomoc dobrovolníků. Situaci jim často paradoxně komplikují ruské pasy.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J64a53n 48K24a31r40z75a

24. 4. 2023 12:10

Takovéto články zásadně nikdo nepodepisuje.🤗

0 0
možnosti
AJ

To je velmi nemilé.

Ještě doplňte, jaké kategorie jsou Ukrajinci u lékaře na Ukrajině! Stačí se jich tady zeptat.

A ty miliony UA občanů druhé kategorie se mohli a mohou z RF přemístit kamkoliv jinam, než ze své skvostné demokracie a ukázkové zdravotní péče do toho strašného bahna v Rusku.

Kdo je u nás ve zdravotnictví, velmi dobře vidí, v jakém stavu jsou příchozí, co se tamní péče týká.

2 2
možnosti
LP

To je prosté, Ukrajinci u lékaře jsou i na Ukrajině v kategorii nemocných. A k těm dalším bludům se nemá cenu ani vyjadřovat, vzpamatujte se, dokud je čas.

0 0
možnosti
PL

P76e76t89r 48L82a68z98a78r

23. 4. 2023 21:48

Putin má starost o ukrajinské Rusy,asi tak jako mě Hitler o sudetské Němce.Běžní Rusové,je budou vždycky považovat za druhořadé.Ba je budou časem obviňovat ze svých problémů.Ruské instituce,úřady,nemocnice jsou dokonale odlidštěné.Žadatel o cokoliv je vnímán jako ten,co se musí vrchnosti doprošovat.Nikdo se tam s nimi mazat nebude.

3 0
možnosti
JH

Tak to je u Rusů vždy- veškeré ostatní národy jsou až na druhém místě, Ukrajinci jsou pro ne ,,malorusy,, .....tím je řečeno vše .

9 1
možnosti

Faktem je, ze jsem cetl, ze v rusku pry byly 3x vetsi platy nez na ukrajine. Tak proto tam asi ukrajinci emigrovali. K nam emigruji vetsinou ze zapadni ukrajiny.

6 0
možnosti
JH

proto je násilím odvezli bez souhlasu na Sibíř......

6 3
možnosti
KJ

Nemocnice v Moskvě ji (cituji včetně chyby redakčního neumětela - správně má být jí) nechtěla poskytnout léčbu HIV s tím, že nemá v Rusku trvalé bydliště. Nemocnice chtěla, aby odjela zpět do svého místa trvalého pobytu. Žena podala žádost na ministerstvo zdravotnictví, až pak obdržela bezplatné léky.

Tak to je fakt aféra 8-o. A už vidím české doktory, jak se perou o Ukrajince, který tvrdí, že ztratil pas...

1 5
možnosti
JH

my jsme sem někoho násilím dovezli, či Ukrajinci nemají u nás dostupnou léčbu?

6 0
možnosti
DC

D42a34v54i97d 62C65e92c11h

23. 4. 2023 19:01

V state ruSSko, alebo CCCP vidim dve pozitiva, jedno minulosti a druhe / dufam / v buducnosti :

1. ze sa to ciastocne rozpadlo

2. ze sa to rozpadne

Tento pastat, sajrajt, zhluk negativ a totalny odklon od vsetkeho normalneho a humanneho otravuje zemegulu viac nez mor a vsetky choroby dokopy.

A 99% ludi bude mat radost, ked sa to strati podobne ako zlate hordy.

5 1
možnosti

Vítejte v ruském světě! Takový blahobyt! Rodilí rusové na tom nejsou se zdravotní péčí o mnoho lépe. Doufám, že to obdivovatele ruska nemůže odradit od vystěhování do země zaslíbené, ostnatým drátem, alkoholem a lhostejností k druhým oplývající!

5 2
možnosti
JN

země je ve válce, zřejmě mnoho zraněných vyžadujících lékařskou péči, ani před válkou tam asi ve zdravotnictví nebylo všechno jako dejme tomu ve švédsku (s námi srovnávat nebudu), přišlo cca 3 000 000 potencionálních pacientů, tak co asi tak čekat;-D mimochodem nedávné zprávy o stavu zdravotnictví třeba v británii..

3 0
možnosti
Foto

O bídném stavu státního zdravotnictví v Británíí psal profesor Parkinson už před přibližně třičtvrtě stoletím. To není nic nedávného.

0 0
možnosti
Foto

Nač by chtěli ještě dalšího chirurga?

Vždyť je všechny už přes rok speciálně operuje sám Vladimir Vladimirovoič.

:-/

6 0
možnosti