Ilustrační snímek | foto: Reuters

Zákaz kouření na veřejnosti. Turci přišli s dalším receptem proti covidu

  • 26
Turecké ministerstvo vnitra rozhodlo, že zákaz kouření na veřejných prostranstvích bude platit na celém území země. Opatření má v zemi, která zaznamenala hranici 400 tisíc nakažených, podle úřadu pomoci zpomalit šíření nákazy koronavirem. Ve čtvrtek to uvedla agentura AP.

Zákaz se týká kouření v rušných ulicích, na zastávkách hromadné dopravy a na všech prostranstvích, kde není možné dodržovat bezpečnostní rozestupy. Země ve středu překonala hranici 400 tisíc nakažených od začátku epidemie.

Ministerstvo také nařídilo lidem ve věku 65 let a více zákaz vycházení od čtyř odpoledne do desíti ráno.

Zákaz kouření v Turecku

Zákaz kouření na veřejnosti přijala jako první na začátku listopadu provincie Mos. V úterý podobné opatření vydaly úřady také pro města Istanbul a Izmir.

Ve středu Turecko, kde žije zhruba 83 milionů obyvatel, zaznamenalo 2 700 nových případů nákazy koronavirem a tím překonalo hranici 400 tisíc nakažených od začátku epidemie. Počet mrtvých se za den zvýšil o 86 na 11 145 úmrtí v souvislosti s nemocí covid-19.

Skutečný počet nakažených koronavirem v Turecku je podle odborníků vyšší. Země už několik měsíců zveřejňuje jen neúplné statistiky a informuje pouze o počtu nových infikovaných s příznaky.

26. března 2020

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video