Tříletý chlapeček přejel autem starší sestru

  • 4
Norská policie vyšetřovala neobvyklou nehodu. Tříletý norský chlapec dokázal nastartovat a rozjet auto rodičů, kterým přejel svou o dva roky starší sestru. Případ, který se stal v úterý na ostrově Hitra západně od norského pobřeží, skončil několika oděrkami a zlomeninami.

Podle představitele místní policie Arilda Sollida, chlapec šmejdil po bytě a náhodou objevil svazek klíčů.

Byl natolik šikovný, že dokázal najít správný klíč od vozu a dokonce ho nastartovat. Vůz se okamžitě rozjel, protože otec nechal zařazenou rychlost.

Auto sice urazilo jen deset metrů, ale dráha vedla právě přes místo, kde si hrála chlapcova pětiletá sestřička. 

Podle Sollida bylo neuvěřitelné štěstí, že malá prohlubeň v terénu zabránila, aby na děvčátku spočinula celá váha auta. Sousedé si navíc všimli, co se děje, a okamžitě vůz nadzvedli a dítě vysvobodili.

Lékaři v nedalekém Trondheimu konstatovali několik zlomených kostí, odřeniny a další šrámy. Zranění ale vzhledem k případu označili za relativně malá, život malé pacientky je mimo nebezpečí. "Stál při ní anděl strážný," komentoval událost Sollid.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Témata: Lékař

Video