Dvě tornáda udeřila na východě Číny a zanechala za sebou velkou spoušť

  • 0
Východočínskou provincii Ťiang-su zasáhla v úterý dvě tornáda, která usmrtila deset lidí. Čtyři další utrpěli vážná zranění. První tornádo zasáhlo část města Su-čchien kolem 17:20 místního času (11:20 SELČ), pět lidí zahynulo a čtyři utrpěli zranění. Tornádo zničilo či poškodilo 1 800 domů a úrodu.

Druhé tornádo udeřilo o několik hodin později na město Jen-čcheng, které se nachází asi 190 kilometrů jihovýchodně od Su-čchienu, a vyžádalo si dalších pět mrtvých.

Informovala o tom ve středu agentura AP s odvoláním na čínská státní média.

Na videonahrávkách zveřejněných na internetu jsou vidět převrácená auta a trosky poletující ve vzduchu. Podle státní televize CCTV živel rovněž přerušil dodávky elektřiny v oblasti, které ale již byly obnoveny.

Tornáda nejsou v Číně příliš častým jevem, v provincii Ťiang-su nicméně v posledních letech způsobila i další úmrtí. Loni tam při tornádu zahynul jeden člověk a v roce 2021 přišli o život čtyři lidé.

Nikdy jsem nic podobného neviděl. Dvě tornáda zabila 12 Číňanů

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video