Justen Hall na nedatované fotografii z texaské věznice.

Justen Hall na nedatované fotografii z texaské věznice. | foto: AP

V Texasu popravili vraha, který ve strachu z prozrazení uškrtil kabelem ženu

  • 34
V americkém státě Texas popravili ve čtvrtek nad ránem SEČ někdejšího člena gangu rasistů, který před 17 lety uškrtil ženu ve strachu z toho, že informuje policii o obchodu s drogami.

Osmatřicetiletý Justen Hall dostal ve věznici v texaském Huntsville smrtící injekci, a stal se tak letos devatenáctým odsouzencem popraveným na území Spojených států a osmým v samotném Texasu.

Melanie Billhartzová na snímku z roku 1999

V Texasu jsou do konce roku naplánovány tři další popravy, uvedla agentura AP. V tomto státu bylo od roku 1976, kdy nejvyšší soud USA trest smrti znovu povolil, popraveno nejvíce lidí.

Hallovi obhájci se výkon nejvyššího trestu snažili zastavit s poukazem na to, že měl psychické problémy, ale soud v El Pasu jejich žádost v říjnu zamítl.

Jeho obětí se stala v říjnu 2002 stala 29letá Melanie Billhartzová, s níž se znal z drogového doupěte v El Pasu. Uškrtil ji elektrickým kabelem v jejím autě a její tělo společně s komplicem ukryl ve vulkanickém kráteru v poušti v Novém Mexiku.

Hall byl v té době na svobodě na kauci poté, co byl obžalován z toho, že zastřelil transgenderovou ženu. Policie případ vyšetřovala jako zločin z nenávisti.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video