Při nehodě vozu Tesla zemřeli v USA dva muži, za volantem nikdo neseděl

  • 411
Dva muži zemřeli nedaleko amerického Houstonu poté, co jejich vůz Tesla S narazil do stromu. Podle policie ale nikdo neseděl za volantem. Tesla ani úřady pro silniční bezpečnost nehodu nekomentovaly.

Podle místních médií se nehoda stala v sobotu. Vůz jel vysokou rychlostí, když nezvládl zatáčku a narazil do stromu. Po uhašení požáru policie našla ostatky dvou mužů - jeden seděl v přední části na sedadle spolujezdce a druhý v zadní části vozu.

Nehoda se stala v období, kdy se kvůli několika nehodám zvýšila pozornost vůči systému poloautomatického řízení americké automobilky. Americké silniční úřady prošetřují několik desítek nehod vozů Tesla.

Americká firma vyvíjí vůz s plně automatizovaným systémem řízení. Od toho si šéf Tesly Elon Musk slibuje velký obchodní úspěch a také větší bezpečnost provozu díky zmenšení vlivu lidských chyb na řízení.

Než bude systém plně automatického řízení zaveden do provozu bude muset projít náročnými bezpečnostními testy a regulacemi.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video