Diskuze

Byla to íránská sabotáž, tvrdí o napadení tankerů USA. A dokazují to videem

Spojené státy v pátek zveřejnily záběry, které podle nich dokazují íránskou odpovědnost za útok na dvojici tankerů v Ománském zálivu. Teherán své zapojení do čtvrtečních explozí na lodích převážejících ropu popřel a označil americké tvrzení za součást protiíránské kampaně. Americká armáda předtím oznámila, že bude bránit zájmy USA včetně svobodné plavby a vyslala do oblasti torpédoborec.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

Viděli jste ty záběry pořízené letectvem USA, mající být jako důkaz proti Iránu? Černobílý trhaný film odpovídající snímkům z první světové války, tedy USA se předvedly. Ačkoli chápu, nízká kvalita videa má ztížit detekci, že se jedná o padělek.

0 0
možnosti
PH

P28e36t48r 69H50a92v78l68í24k

16. 6. 2019 11:18

Viník nebyl nalezen, tak byl určen...

1 0
možnosti
RM

Prolhané duo z války v Iráku, USA a VB, chystá světu další válku. V pozadí ztichlý našeptávač a samozřejmě nechybí ani SA, další věrohodný partner. To je ta správná osa zla.

2 4
možnosti
MZ

M48a39r89t21i67n 11Z51a29k

16. 6. 2019 11:22

sorry melo byt plus

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 1
možnosti
LJB

To nemyslite vazne; ze ne, Vy "neovce" Bieronski.

1 1
možnosti
VM

V36i49o62l38a 16M67o18d88r52á

15. 6. 2019 13:51

Samozřejmě že za tím stojí Írán. Je proto potřeba na něj zaútočit. Zatím je zdrojem regionální, ne-li přímo globální (či kosmické) nestability. Ne jako třeba Afghánistán, Irák či Libye, na které se už naštěstí zaútočilo, a proto jsou to nyní demokratické státy respektující lidská práva, kde je radost žít.

1 0
možnosti
MK

iranska sabotaz? Preptal bych se spis toho pana, co rad sermuje pilkou na kosti, pripadne celeho trojlistku MBS, MBZ a Bibi.

Ti by USA do konfliktu s Iranem radi navezli (+Pompeo, Bolton), ale moc tomu nedavam - viz Venezuela, kde to skoro vypadalo na intervenci, nacez stacil jeden Putinuv telefonat Trumpovi a najednou je ticho po pesine.

1 0
možnosti
JD

A co je na tom divného?

0 0
možnosti
MT

Najde se slovy jedinny clovek, ktery tehle bachorce uveri?

2 3
možnosti
VV

Jistě máte radši ty ruské, tzv. byliny..:-)

4 1
možnosti
JP

s výjimkou Británie se zatím nikdo nepostavil za americkou verzi „příběhu“ o „íránském útoku na tankery“, takže snaha Pentagonu vytvořit „globální konsensus“ zatím vychází vniveč... naopak, Teheránu se dostalo podpory nejen z Ruska, ale i z Číny, Německo konstatuje, že jedno zrnité video, jímž USA dokládají svá obvinění, ve skutečnosti nic nedokazuje, japonští rejdaři připomínají, že jejich tanker nebyl zasažen íránskou minou, jak tvrdí Američané, ale letěly na něj jakési dva „předměty“... situace, která do určité míry připomíná „válku tankerů“ z 80. let minulého století, je prý dalším sporným bodem mezi Trumpem a jeho „válečníky“, přičemž ministr zahraničí Pompeo má za to, že k vyhlášení války proti Íránu není třeba souhlasu Kongresu

Japanese tanker owner contradicts U.S. officials over explosives used in Gulf of Oman attack

https://www.nbcnews.com/news/world/japanese-tanker-owner-contradict-u-s-officials-over-explosives-used-n1017556?cid=sm_npd_nn_fb_ma

Germany: U.S video not enough to attribute blame over oil tanker attacks

https://www.reuters.com/article/us-mideast-attacks-germany-maas/germany-us-video-not-enough-to-attribute-blame-over-oil-tanker-attacks-idUSKCN1TF1SA

MIKE POMPEO SAID CONGRESS DOESN’T NEED TO APPROVE WAR WITH IRAN. 2020 DEMOCRATS AREN’T HAVING IT.

https://theintercept.com/2019/06/14/mike-pompeo-iran-war-authorization/

2 4
možnosti
VO

íránské Revoluční gardy odstraňují z boku jedné z lodí nevybuchlou minu připevněnou magnetem <<??

Pokud je to pravda, pak ji tam asi měli nechat ...

Není divné , že jde m.j. o JAPONSKY tanker když měli iránští představitelé jednat současně s Japonským premiérem - nejspíš o ropě a jejím prodeji ? A pro Irán je těžce žádoucí v jednání uspět ?

0 3
možnosti