Diskuze

Texaský střelec se léčil i na psychiatrii. Ke zbrani se neměl vůbec dostat

Střelec, který v neděli v texaském kostele zavraždil 26 lidí, byl v minulosti umístěn do psychiatrické léčebny, odkud nakrátko uprchl. Informovala o tom agentura AP, podle níž bývalý příslušník vojenského letectva Devin Kelley vyhrožoval svým nadřízeným smrtí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

Koukám, že ve Státech a v organizacích, kde bych to rozhodně nečekal, dělají jednu "chybu" za druhou.

0 0
možnosti
PP

P19a36v31e57l 22P87e71l78c

8. 11. 2017 10:23

Mne by zajimalo, jestli pozenou nejakeho urednika k zodpovednosti. Chybu s katastrofalnimi nasledky udelali nejmene dva. (A taky by mne zajimalo, jak by to bylo u nas, kdyby byl vydan zbrojak nekomu, kdo nesplnuje podminky, hnal by se dotycny urednik k zodpovednosti?)

2 0
možnosti
LF

Ještě jednou, Amerika není jen země, především životní styl.

0 0
možnosti
PS

Ve zkratce. Střelba se odehrála v USA. Ten člověk byl rok ve vězení. Byl dokonce i na psychiatrii. V ČR by tento pán nikdy zbraň nedostal, tedy on jí samozřejmě ani neměl dostat v USA. Stačilo tedy jen dodržet už stanovená pravidla, zde je jasné selhání kontrolních mechanismů. Přesto všechno se tu za chvilku vyrojí lidé kteří budou říkat "střelba v USA je legitimní důvod k omezení zbraní v ČR" Můžete stále dokola vysvětlovat, že legislativa ČR a většiny států USA se nedá vůbec srovnávat.

10 1
možnosti
PP

P29a66v41e98l 19P46e55l19c

8. 11. 2017 10:26

Ja bych rekl, ze legislativa CR je zdaleka nejblize te k americke v porovnani s ostatnimi, minimalne v Evrope.

0 3
možnosti
KC

Takže se jednalo o naprosto evidentní selhání několika institucí, nedůsledné využívání platných zákonů, ale vinu za tuto tragédii podle mnohých nesou zlé AR-15 a NRA.

14 0
možnosti
JB

Taky ze nesou. Tyto zbrane jsou zodpovedne za vetsinu masakru v poslednich letech, a tato organizace je zodpovedna za propagaci kultury zbrani, ktera k tomuhle nasili vede.

2 11
možnosti
VR

Psychiatrický pacient.

Vyhozen z armády

Domácí násilí

Podle Gun Control Act 1968 stačí na to, aby měl člověk zakázáno vlastnit zbraně, jediná z těchto položek. Šílené, že tam nebyla informace a ni o jedné. Slyšel jsem, že ten systém funguje špatně, protože do něj nejsou poctivě odesílána data, ale že to je až tak vážné?

12 0
možnosti
JP

systém funguje dobre, ale ruski hackeri sa im vlamali do databazy a vymazali jeho položku ;-D

1 1
možnosti
HK

Nejen, ze zmlatil manzelku, on i nevlastnimu synovi rozbil lebku. A za to dostal jen 1 rok.

4 0
možnosti
JB

Již jste jako Trump, kritisujete ameriké soudnictví

2 0
možnosti
TL

Z kostela se pokusil ujet, pronásledovali jej však dva ozbrojení místní obyvatelé. Po krátké přestřelce a havárii se podle policie sám zastřelil.

Zastřelil se sám v přestřelce? Ale no tak....

7 0
možnosti
JV

Věděl, že je to konečná, tak to skončil sám...

2 0
možnosti
JV

A není to diskriminace, když si nemůže trestaný blázen pořídit legálně poloautomatickou pušku pro svou osobní ochranu? Vždyť to z toho člověka dělá jasný cíl pro jiné kriminálníky, kteří vědí, že se nebude moci bránit. Kam se poděla americká svoboda? Navíc druhý dodatek!

Naštěstí alespoň americký prezident nepodléhá tlaku liberálních médií a ve své moudrosti chápe, že důkladnější prověrky držitelů zbraní jsou zbytečné R^

4 6
možnosti
PB

P11e18t68e92r 78B63a79k55i28č

7. 11. 2017 22:39

No keď si štátne orgány neplnia zákonné povinnosti čo dodať.

Môžete mať zákon aký chcete

2 0
možnosti