Diskuze

Války v Afghánistánu a Iráku nám za to nestály, míní Američané

Zdrcující verdikt: dvě třetiny Američanů – a stejné množství veteránů – si myslí, že válčení na Blízkém východě nebyl dobrý nápad. Dopadá už stejně jako Vietnam.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
FP

Tiež si to myslím. Ich občania o demokraciu a slobodu nestoja. A nestoja ani za to aby tam nejakí Američania a Európania pre nich zomierali.

0 0
možnosti
JB

Ono upřímě řečeno co z toho ameriřané měli, že umÍrali za Evropu.

0 0
možnosti
MK

Jenže když odejdou, talibanu se zvýší moc a kdo ví třeba i zbrojový arzenál vylepší. To všichni zapomínají, že terorismus je naprosto reálná hrozba a ne jen abstraktní slovo?

2 0
možnosti
FP

Treba ich hermeticky izolovať od civilizovaného sveta. Lenže to sa ľahko povie a ťažko urobí, lebo lídri EÚ nedokážu zabezpečiť ani hranice Schengenu, resp. ani nechcú...

0 0
možnosti
RV

Západ by měl přehodnotit strategii přístupu k Afghánistánu, přiznat debakl a odejít.

1 0
možnosti
DR

To nehrozí, na to jsou moc zbabělí.

0 0
možnosti
Foto

Demokracie se neprosadí zbraněmi, ale příkladem. V orientálních zemích je situace pro početně slabší, ale mentálně daleko vyvinutější evro-americkou populaci nevýhodná.

Řešení je stejné, jako byl třeba západní Berlín. Udržovat výstavní oblasti jako HongKong nebo Singapur, ale kolem totalitních států si vybudovat (obrazně) Velkou Evropskou Zeď. Bránit vnější hranice demokracie všemi prostředky.

3 0
možnosti
DR

Konečně dostávají rozum.

2 1
možnosti
MT

Moc ne, když se z Vietnamu nepoučili.

1 1
možnosti
PK

Američani se na to dívají moc negativně. Vidí jen ty ztracené životy a spoustu promrhaných peněz. Ale už nevidí ty prosperující výrobce zbraní a obchodníky...;-)

5 0
možnosti
MT
LF

Přidávám se k názoru 2/3 Američanů a stejnému počtu Amerických veteránů, že vedené války v Afganistánu, Iráku, ale i Libyi, Sýrii, byly zbytečností, ale dá se postavit zbrojařským gigantům a americkým válečnickokrvežíznivým generálům a americkým prezidentům?

3 0
možnosti
JB

Zvolit Alexandru Ocasio-Cortez

0 0
možnosti
VG

Tohle přitroublá válečnice Černochová nerozchodí.

0 0
možnosti
JB

J15i73ř83í 98B42u34š34e98k

15. 7. 2019 22:45

No hlavně až se Amíci stáhnou , tak doufám že my vydržíme až do konečného vítězství, přeci u Kábulu bojujeme taky za Prahu, teda tvrdí nám to "naši" politici a generálové. Tak přece ten boj nevzdáme.:-):-):-)

3 2
možnosti
JJ

Za cenu amerických válek bohli mít američani nové silnice, chodníky, železnice,

Každé rodině mohl dát stát peníze na bydlení, energie zdarma a to vše tak na sto let.

Neexistují zbytečněji vyhozené peníze než americké války o ropu.

USA se mohli zbavit dluhů, které stále rostou.

Na to vše musejí vydělávat američtí otroci jejich režimu.

1 5
možnosti
TK

Dluh je už dost velký na to, aby se o sebe postaral sám (RR). Že je nějaký dluh je každýmu už úplně jedno. Naposledy trochu snižovali starý dluh za Clintona, ale nyní již nebudou asi nikdy. No, dluh, no a co?

1 1
možnosti