Vargasova síť zásobuje USA bílím práškem - kokainem. Ilustrační foto.

Vargasova síť zásobuje USA bílím práškem - kokainem. Ilustrační foto.

Španělé chytili bosse kolumbijské drogové mafie

  • 9
Španělské policii se v sobotu povedl obří úlovek. U vchodu do jednoho z madridských hotelů zadržela údajného šéfa kulumbijské drogové mafie Leónidase Vargase. Kulumbie na jeho hlavu už dříve vypsala odměnu pět milionů dolarů.

Drogový boss Vargas měl u sebe falešný venezuelský pas. Španělský kasační soud na něj uvalil vazbu. Španělsko nyní čeká, zda kolumbijská justice bude požadovat jeho vydání.

Vargas je považován za hlavu obchodu s drogami v Kolumbii a podezírán z vazeb na takzvaný medellínský pašerácký kartel, který policie rozbila.

Sedmapadesátiletý muž je pravděpodobně šéfem drogové mafie v Caquetá a dalších jižních provinciích v Kolumbii. Již byl odsouzen k 19 letům vězení za obchod s drogami a k dalším 26 letům za vraždu, nelegální držení zbraně a nelegální obohacování.

Tresty si odpykával v několika kolumbijských věznicích. Kromě toho byl obviněn z pokusu o vraždu kandidáta na úřad kolumbijského prezidenta Horacia Serpy.

Kolumbijské úřady viní síť, k níž Vargas údajně patří, že zasílá kokain do Spojených států přes Honduras.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video