Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Reuters

V Hongkongu odsoudili českého seniora za pašování drog, dostal 27 let

  • 71
Soud v Hongkongu ve čtvrtek poslal na 27 let do vězení třiašedesátiletého českého občana za pašování drog. Muž se zřejmě neodvolá, protože by to zpomalilo proces jeho vydání do vlasti. Už v březnu u soudu prohlásil, že o drogách ve svém zavazadle nevěděl.

O vynesení rozsudku informoval portál iRozhlas.cz.

Čecha loni zadržela policie na letišti s šesti kilogramy kokainu v kufru (psali jsme zde). Muži podle prokuratury přitížil fakt, že organizátorům průběžně posílal e-maily, jak pokračuje jeho cesta se zavazadlem.

Dozorující státní zástupce Nejvyššího hongkongského soudu v pondělí Radiožurnálu řekl, že odmítá uvěřit, že obžalovaný o převážení drog v kufru nevěděl.

Českému konzulovi Daliboru Mičkovi obžalovaný podle ČRo řekl, že se pravděpodobně odvolávat nebude, protože by to výrazně zpozdilo proces jeho vydání do České republiky.

Mezi státy totiž existuje dohoda o vydávání českých osob a muž chce být co nejrychleji vydán do České republiky.

„Nikdy ještě tento institut mezi Hongkongem a Českou republikou využit nebyl a dá se předpokládat, bohužel, že i kdyby šlo vše velmi hladce, tak ten proces může trvat opravdu mnoho měsíců, ne-li déle než rok,“ řekl Mička.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video