Diskuze

Hadí křesťané hladí chřestýše a pijí strychnin. Bůh nás ochrání, věří

„Budou brát hady, a kdyby vypili něco jedovatého, nijak jim to neublíží.“ Tato slova z Nového zákona dala na americkém Jihu vzniknout zvláštní náboženské tradici, která si vyžádala už desítky lidských životů. O takzvaném dotýkání se hadů čtěte v dalším díle Sekty, kulty, mesiáši.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pokud se někdo takto zabije hadem nebo dobrovolně vypitým jedem, je to jeho věc. Snad si to alespoň náležitě užili. Jen doufám, že si to odbyli dřív, než stihli počít nějaké děti.

0 0
možnosti
DS

To doufáte marně.

0 0
možnosti

J72a79n 94Č23e61k35a70l

10. 1. 2017 14:53

Jinými slovy stejná logika jako při čarodějnických procesech a topení v řece ve stylu "pokud se neutopí, je za tím ďábel, pokud utopí, tak je nevinná, a bůh si jí vezme k sobě"...

3 0
možnosti
MP

Pak ho ďábel přivedl do Jeruzaléma, postavil ho na vrcholekchrámu a řekl mu: „Jsi-li Syn Boží, vrhni se odtud dolů. Vždyť je psáno‚ andělůmsvým dá o tobě příkaz, aby tě ochránili”

Ježíš mu odpověděl: „Je také psáno: nebudeš pokoušet HospodinaBoha svého.“ (Lukáš)

3 0
možnosti
PS

A co třeba tohle: Nebojte se těch, kdo zabíjejí tělo, ale kdo zabíjejí duši. Jsou věci které vypadají nevinně, ale přitom jsou nebezpečnější než ti hadi. Práce s psychikou není bez rizika, tady si to aspoň uvědomíte. Netvrdím že je to úplně správné nebo hodné následování, ale je to pro zřejmě způsob jak se dostat do transu a - hlavně - jak se zbavit strachu.

0 0
možnosti
RP

Jinak palec dolů za ten článek. Je vidět, že autor nemá tušení, o co ve skutečnosti jde. Je to stejné jako když říkáte, že každý Muslim je terorista. Zkuste se ale nejdříve zaměřit na svoji filozofii, kterou Vám vštěpovali od Vašich malých krůčků...a na její ovoce ve Vašem životě..., možná, že zmoudříte.

0 1
možnosti
RV

Vo filme The Campaign ich navštívil kandidát Will Ferrell v rámci predvolebnej kampane :-).

1 0
možnosti
DS

Tak oni jsou divácky atraktivní, to je pravda. :-)

0 0
možnosti
RP

Nebudeš pokoušet Pána Boha svého...RvRvRv Když zde chodil Ježíš odpouštěl lidem hříchy a uzdravil ty, kteří měli být uzdraveni z čehokoliv, ale nebyl hazardér...Byl závislý na Bohu Otci na rozdíl od těchto „křesťanů”.

0 0
možnosti
DS

Ano,Oni ale žijí ve svém vlastním světě.

1 0
možnosti
VT

na rozdíl od běžné politické strany nikomu moc neškodí

1 3
možnosti
DS

Škodí uvnitř komunity.

1 0
možnosti
JB

J68a79n 34B55u14c71h60a15r

9. 1. 2017 12:59

No ty voe.... dobrý vymaštěnci! :-)

1 2
možnosti
MB

Je úžasné, jakých všech vnitřních stavů je člověk schopný dosáhnout a to i bez podání drog.

3 0
možnosti
DS

Tady je ale cena také dost krutá.

2 0
možnosti
HM

je to jejich věc. nikomu jinýmu to necpou

3 3
možnosti
JP

J23a76n 90P56u19l68e24c

6. 3. 2017 15:23

To není pravda, tihle křesťané často chtějí ve jménu tzv. tradičních hodnot brát druhým právo na potrat, na antikoncepci, na eutanázii, na reg. partnerství atd.. Svou víru nevnucují puškou, ale přes politiku a o to je to horší.

0 0
možnosti