V Turecku zatkli muže, který shodil svoji těhotnou ženu z útesu. Kvůli pojistce (20. února 2021) | foto: Twitter Kemal SAYIN

Napřed si udělali veselá selfíčka, pak těhotnou manželku srazil ze skály

  • 247
Před dvěma lety shodil Hakan Aysal svou těhotnou manželku z útesu. Žena pád nepřežila a Turek si brzy na to zažádal o vyplacení její životní pojistky. Pojišťovna si však počkala na výsledek vyšetřování podivné nehody. Policie ho zatkla.

V červnu 2018 odjeli manželé Hakan a Semra Aysalovi na dovolenou do Motýlího údolí v turecké provincii Mugla. V té době byla dvaatřicetiletá Semra v sedmém měsíci těhotenství.

Využili toho, aby si jednoho dne udělali sérii fotek s výhledem na moře. A potom se stalo podle původního manželova tvrzení neštěstí – žena spadla z útesu vysokého zhruba 300 metrů. Její bezvládné tělo skončilo pod mořskou hladinou.

Čerstvý vdovec se brzy poté pokusil vyinkasovat pojistku v hodnotě 400 tisíc tureckých lir, v přepočtu přes 1,2 milionu českých korun. Tu pro ni sám uzavřel nedlouho předtím, než zemřela.

Fotky páru z facebookového účtu oběti

Později ho policisté obvinili z vraždy a vzali do vazby. Podle vyšetřování šlo o úmyslný čin za účelem získání manželčiných peněz.

Vyšetřovatele k tomuto závěru dovedlo i to, že Semřin bratr Naim Yolcu vypověděl, že jeho švagr nad ztrátou ženy neprojevoval žádný žal. „Když jsme šli do Ústavu soudního lékařství pro tělo, Hakan seděl v autě. Moje rodina a já jsme byli zdrceni, ale Hakan nevypadal ani trochu smutně,“ uvedl Yolcu pro New York Post.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Témata: Turecko, New York

Video