Restaurace Koliba na břehu Štrbského plesa

Restaurace Koliba na břehu Štrbského plesa | foto: Profimedia.cz

Lupič střílel v restauraci u Štrbského plesa, hosté se vrhali pod stoly

  • 33
Koliba u jezera Štrbské pleso ve Vysokých Tatrách se stala dějištěm dramatické scény. Přepadl ji ozbrojený, polsky mluvící muž, jenž požadoval peníze. Několikrát vystřelil. Vyděšení hosté se schovávali pod stoly.

K incidentu došlo v neděli večer po šesté hodině. Restaurace na břehu jezera byla z asi 70 procent zaplněná, když vchodem pro zaměstnance přišel maskovaný muž s pistolí, informoval server tvnoviny.sk.  

Podle provozovatele restaurace lupič zajal tři zaměstnance. Sebral jim mobily a klíče od auta, které hodil do lesa. Řekl jim, že pokud mu nedají peníze, jednoho z nich zastřelí.

Pro výstrahu dvakrát vystřelil do stropu. V restauraci okamžitě propukla panika. Lidé se vrhali pod stoly, někteří prchali k východu. Podle deníku Plus Jeden Deň jedna žena spustila skrz okno svoji malou dceru, aby ji ochránila. 

Lupič využil zmatku, zmocnil se části tržby a utekl.

„Incident se obešel bez zranění,“ uvedla policie s tím, že po pachateli intenzivně pátrá. Popisuje ho jako 185 centimetrů vysokého muže sportovní postavy. Podle očitých svědků hovořil polsky.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video