Diskuze

Čtyři soudci obvinění v největší korupční kauze na Slovensku jdou do vazby

Slovenský trestní soud v sobotu poslal do vazby čtyři soudce a jednoho advokáta, kteří jsou spolu s dalšími 14 lidmi obviněni v největší korupční kauze v novodobých dějinách země. Podle dostupných informací je v případu stíhán i kontroverzní podnikatel Marian Kočner, který čelí obžalobě z objednání vraždy novináře Jána Kuciaka.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Tak nedělejme si iluze o nás. Stále žijeme v kontinentálním systému kde soudce je feudál a o všem rozhoduje. Američané to mají aspoň ošéfované porotním systémem a soudce je spíše moderátorem .

Logicky náš systém je tedy náchylnější ke švindlum , korupci a moc lidí nemá duvěru v soudnictví , policii a celkovou vymahatelnost a spravedlnost.

Američané mají takzvaně demokracii odspoda. Volí si starostu , šerifa , soudce nebo státního zástupce.

U nás máme stále ten feudální systém kdy vrchnost se o nás postará , o všem rozhoduje a ví co je pro nás nejlepší . Stačí když každé čtyři někam hodíme lístek a zda je to pravice nebo levice je jedno .

4 1
možnosti
MB

U nich porota rozhoduje jen v trestních věcech v civilních rozhoduje soudce. Ale u nás v trestních věcech rozhoduje senát složený ze soudce a dvou laických přísedících.

1 0
možnosti
PM

Slovensku se asi začíná dařit odhalování té hydry. Držím palce. Pro nás je smutné, že zase o dva kroky zaostáváme.

5 4
možnosti
LS

Jak to víte? Máte nějaké indicie nebo snad dokonce důkazy o mafiánském soudnictví u nás? Pokud ano, proč už jste nebyl vypovídat na policii? 8-o

4 4
možnosti
PD

Výstižnejšie to znie česky " Ukrajina hadr"

4 0
možnosti
DR

Som rád , že to vidíte pozitívne , Česko ako oázu spravodlivosti , zákonnosti , bratstva a rovnosti !

Ale je to iba závisť , že konečne niekde začína čistiť ten augliašov chliev. Keby sa to podarilo ako v Rumunsku , potom poviem , volili sme dobre!

3 1
možnosti
VH

Nechutné, co se může dít

5 0
možnosti
KR

U nas jsou " soudcovske mafie" v kazdem kraji I okrese. To proste tak nejak patri k "algoritmu moci", vite? Podobne je tomu u politickych stran, ovsem tam to slozeni mafii zamicha co par let....volic.

2 2
možnosti
RS

Tak a teď taky u nás. Tady ale nebude stačit kapacita vazebních věznic.

9 2
možnosti
VK

kolik by jich asi bylo u nas spolu s konkurznimi spravci?

10 1
možnosti