- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Co? To na Slovensku asi moc nestudovali. To chce hlavně světlo!!! Jinak jestli chtějí razit cestu Španělska, tak jsou oběma nohama v krachu. Protože otroci na Slovensku dělat nebudou a nebo budou, ale budou řvát více, než severoafričani.
uz jsi videl jejich ucetnictvi???
Občas jsem přemýšel, jak využít teplo z eletrárny, které už parní turbína využít nedokáže. Párou z chladící věže vytápět skleník, než ji vypustím do atmosféry? To by šlo, ne?
Páru místo do chladící věže přivést do města, a vytápět celé městské čtvrti !! (např. přilehlé městské čtvrti v Brně (teplo z JEDU)).
Tak jsem si tady přečetl ty vaše stesky na kvalitu rajčat. No asi si neuvědomujete, že pokud byste je prostě nekupovali mimo sezónu, tak by se přestaly prodávat a byl by klid. Bohužel lidi dneska chtějí všechno a furt a nic jim není dost dobré.
Jeden a půl milionu kg = 1500 tun ! ! ! Tak za A)to bych chtěl vidět na vlastní oči
B) je zvláštní že tento článek není prezentovaný jedinou fotografií "prosperujících" skleníků ale pouze ilustračním fotem rajčat původem ze Španělska >>>Takže jen další zpráva rádia "JEREVAN"
Super, perfektní, úžasný.. Myslím že využívání energie ze Země má velkou budoucnost a je to velice výhodný
Chtěl bych vidět ekonomickou návratnost. Ta vstupní investice je astronomická (pro zemědělce): 5 Mio Eur.
no na zimu dejme tomu ale aby to nechutnalo jako ty španělské ty jsou jako z "umělé hmoty" Slunce je slunce a to jaksi nejde ošidit
No hlavně ať to není stejný tvrdý a nedozrálý humáč bez chuti, kterým španělsko-marocké firmy zásobují celou východní Evropu.
Nejlepší je domácí rajče ze záhonu vyhnané jen sluncem, to cítíte tu sílu už z listů a natě. A když do něj kousnete pálí Vás pomalu i huba.
to je sice možné ale živit se tímto způsobem tak půlka Evropské populace pojde hlady.
JE to sice zajímavé technické řešení, ale za svoje četné cesty po světě musím říci, že jen technikou prostě dobré plodiny neuděláte. Můžete jim vytápět geotermální energií, můžete je hnojit čímkoliv, ale nic nemá na plodinu, která vyrostla přirozeně v nějaké hodně slunné zemi v sezóně. Můžete topit jak chcete, ale prostě na to přirozené dozrávání pod sluncem to nemá. Platí to hlavně u jahod, rajčat atd... Chuťově nejlepší plodiny (v rámci Evropy) jsem jedl v Rumunsku, Bulharsku, na Krymu a bylo to díky tomu, že jsem je koupil na místním trhu (např. ve Španělsku těch zkutečně místních trhů moc nenajdete.)
to budou zas takové ty bledé chudinky bez chuti. rajčata potřebují slunce, nejen teplo.